Kuna Facebookil on maailmas üle miljardi kasutaja siis on ju ka enamusel meist oma sõbralist olemas, kus on kolleegid, endised klassikaaslased ning praegused sõbrad ja tuttavad. Facebook annab meile küll ülevaate teiste tegemistest ja eludest, kuid on see on ka aluseks senitundmatule sotsiaalsele võrdlusele.

Berliini Humboldti ülikooli ja Darmstadt’i Tehnikaülikooli teadlased leidsid, et teiste puhkusefotod olid peamine kadeduse põhjus, kuna need tekitasid pooltes katses osalenud inimestes vimma. Teisel kohal oli see, kui palju „laike” keegi oma postitustele sai või mitu inimest talle sünnipäevaõnnitluse saatis.

Kolmekümnedates olevad inimesed kadestavad uuringu järgi kõige rohkem teiste perekonnaõnne ning naistele valmistab suurimat kadedust füüsiline veetlus.

Mehed pidavat rohkem postitama infot oma saavutuste kohta ning naised uhkustavad eelkõige oma välimuse ja seltskonnaeluga.

Tegelikult on Facebookist saanud meie elus uus reaalsus ja seal väljaöeldut saab tõlgendada samamoodi nagu isiklikke sõnu. Üha rohkem on ka meie eraelud sinna kolinud ning sellepärast on ju loomulik, kui kellegi edu tekitab teistes kadedust. Seega, ei ole imestada, et Facebook mõjub meile juba täpselt samamoodi nagu päriselu.