Uurisime Delfi lugejatelt,  kas nendele meeldiks, kui ERR velimisreklaami näitama hakkakas. Enamik kommenteerinutest arvab, et riigikanalid peaks jääma reklaamist priiks.

"Ma saan aru, et käesoleval keerulisel ajal soovib ERR teenida lisatulu, millega oleks võimalik parandada teenuste kvaliteeti, kuid seepole õige koht selle hankimiseks. Pole tarvis näidata reklaame, kuspoliitikud üksteist laimavad ja mustavad. See käiks lihtsalt ETV tavade vastu", kirjutas EiEi. "Üleüldse ei tohiks erakondandel olla sellist üüratut rahasummat, mida kulutada enese reklaamimiseks (loe sadu miljoneid kroone). See on ju kodanike raha raiskamine. Kui ettevõttes oleks avalike suhete juht, kes kulutaks aastas 25 miljonit krooni reklaamile, lastaks ta koheselt lahti aga, kas sellist asja tohib riik masu ajal endale lubada? Ei tohi (eriti praegusel perioodil). Siit ka järeldus, et ERR ei peaks tegema erandeid oma heade tavade kohta ja riik ei peaks rahastama erakondade reklaame."

"No tule ikka taevas appi küll! Valimisdebatte vaatan huviga, aga erakondade reklaam ajab oksele ja mitte ühe või kahe oma, vaid absoluutselt kõigi erakondade oma. Selle peaks üldsegi ära keelama, kohutav, millised miljonid jagatakse riigi eelarvest poliitilise reklaami tegemiseks parteidele, samal ajal kui sandid on senditud, pensionärid ja paljulapselised pered elavad vaesusepiiril ning töötuarmee muudkui kasvab," arvab lu. "Rahvusringhäälingu juhatus on meil teadagi mis erakonna poole kaldu, pole vaja pikalt mõeldagi, kelle reklaame siis näha saaks. ERR peaks olema sõltumatu."

"Minu teada on ERRi firma põhikirjas ja ka lepingus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga sulaselgelt kirjas, et reklaami tohivad nad teha AINULT oma saadetele. Ja kuna lepingus on säte, et eksimuse juhul on kohustus vastavalt reklaamiseadusele tasuda peale trahvi ka riigilõiv/maksud," kirjutab Jurist. "Nüüd on point selles et reklaamimaks kehtestub terrveks aastaks (päris üüratu summa) ja seda ei saa teha mõneks kuuks- niikaua kui valimiskampaania käib. Tegelikkuses oleks see reklaamimaks suurem, kui poliitikud selleks iial eraldada suudaks. Pealegi on ERR avalik-õiguslik riigitelevisioon ja selle suundumuse muutmist ei tehta ERR juhtkonnas ja parteide tagatubades, vaid otsustab riigikogu."

"Ei soovi reklaami ja selle reklaami eest maksta. Selle asemel võiks maksumaksjate raha kuluda sõltumatute tegijate analüüsile erinevate parteide platvormide osas nii, et saaks mingi võrreldava üldvaate. Samuti võiks olla üles loetud, et kui palju erinevate parteide tegelasi on süüdi mõistetud altkäemaksu võtmises või muus sarnases," arvab cm.