Näide — vaatan internetiportaalis müügikuulutust, millel pildid juures. T-särk mudilasele, hind kaks eurot, näeb välja päris kena. Uurin müüjalt, kas asi on korralik, ega pole välja veninud, auguline või plekiline. Müüja muidugi kinnitab, et ei ole, pluus on korralik. Valin välja veel paar asjakest, teen talle ülekande ja jään pakki ootama. Paari päeva pärast pakki avades saan krambid — korralike riiete asemel vaatavad mulle vastu pesemata, aukudega ja topilised kaltsud. Sellised lendavad minul otseteed prügikasti, ma ei julgeks neid isegi tasuta ära anda, rääkimata üsna soolase hinnaga müümisest. Uurisin siis müüjalt, milliste kriteeriumite järgi tema need räpased T-särgid ja augulise tagumikuga püksid korralikuks hindas. “Neid ju saab veel kanda küll,” vastas ta ning rohkem mu meilidele ja kõnedele ei reageerinud.
Hästi, võtsin seda kui õppetundi ja kooliraha, summa polnud õnneks väga suur, aga aega kulus nüüd veelgi rohkem - kasutute asjade asemele pidin lapsele kiiresti kusagilt uued ostma.

Järgmisel korral olin targem ja tahtsin välja valitud asju enne ostmist näha. Kõik kordus — pildi peal ja müüja jutu järgi “viisakad” riided osutusid pigem põrandapesukaltsudeks. Seekord õnneks ei kulunud selle teada saamiseks rohkem kui paar eurot bensuraha.

Kolmandat korda tellides tegin enne põhjaliku taustauuringu, valisin välja foorumites usaldusväärseks hinnatud müüja, kuid pidin kahjuks jälle pettuma. Seekord polnud asi nii hull kui eelnevatel kordadel, kuid asjad olid välja veninud ja natuke topilised siiski. Välja muidugi reklaamiti neid “nagu uued!"

Mida rohkem ma portaalides ringi vaatan, seda rohkem jääb silma, et selline skeem on väga levinud ning foorumitest leiab järjest rohkem vihaste ja petta saanud emade kirjeldusi. Korralikke lasterõivaid on kasutatuna väga raske leida, rämpsu on aga rohkem kui rubla eest. Kui esimese lapsega kodus olin ning talle samuti netist riideid ostsin, tundus mulle, et olukord on natukene parem, viisakamaid ja vähemkantud rõivaid oli rohkem saada ning ka hinnad olid normaalsemad.

Ma saan aru, et majanduslik olukord on raske, kuid kas tõesti on olukord nii halb, et peab teisi lapsevanemaid paari euro nimel alatult alt vedama hakkama?

Lapsevanemad, jagage kogemusi — kas olete internetist kasutatud riideid ostes petta saanud?