"Oleme üks nendest, kes EKA uue hoone arhitektuurikonkursist osa võtsid. Me pole pettunud, et meie töö ei osutunud võitjaks. Andsime konkursil osalemisega omapoolse panuse uue koolihoone saamisele just tänutäheks selle eest, mis me sealt õppides kaasa saime," kirjutas osalenu.

Ta märkis, et pettunud on nad sellepärast, et võidutööks valiti töö, mis ei oleks pidanud oma suuruse tõttu kvalifitseeruma konkursitingimuste nõuetele vastavaks.

Nimelt oli konkursitingimustes vastavalt kehtivale detailplaneeringule väga täpselt uue hoone eri osade korruselisused määratletud. "Suur tegu oli tingimustega nõutud mahtu nõuetekohaselt krundile mahutada," meenutas osalenu oma postitatud kommentaaris.

"On tõesti kummastav, et keegi ei teinud Kivile, Kaasikule, Kalmule enne võidutöö valimist selgeks, mida tähendab ja mida toob kaasa tänapäeval teadlikult kehtiva detailplaneeringu eiramine ja viis korrust lubatust kõrgema hoone projekti konkursi võidutööks kuulutamine," avaldas ta hämmeldust.

Selle osaleja väitel oli ka teise koha saanud töö konkursi tingimustega karjuvas vastuolus ning teise koha tööd poleks samuti võimalik realiseerida.

"Jääb mulje, et austatud teoreetikutele sokutati see "reha" teadlikult ja oodatust suurema maja nägemine halvas tekstiilikunstnikust rektori reaalsustaju," oletab EKA uue hoone arhitektuurikonkursist osavõtnu.

EKA uue hoone ideekavandite tähtajaks, 28. veebruariks 2008, laekus 96 tööd enam kui 25 riigist, sealhulgas ligi 20 Eestist. 

Võidutöö märgusõnaga "Art Plaza" oli esitatud võistlustöödest kõige parema arhitektuurse kontseptsiooniga, elegantse välisilmega ning inspireeriva siseruumiga. Žürii pidas seda projekti veetlevalt lihtsaks, samas kütkestavalt nüansirikkaks.

Konkursitöid hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid EKA rektor professor Signe Kivi, Eesti Arhitektide Liidu aseesimees ja arhitekt Indrek Allmann, arhitekt ja EKA emeriitprofessor Veljo Kaasik, EKA kunstikultuuri teaduskonna dekaan professor Mart Kalm, arhitekt Ülar Mark, Tallinna linna peaarhitekt Endrik Mänd, EKA arhitektuuriteaduskonna dekaan professor Jüri Soolep, Austria arhitekt Roger Riewe ja Taani arhitekt David Zahle.