"Pole siin veel ühtegi eestlast kohanud, kuigi elanud siin 7 aastat. Vaenulikkust pole tundnud, aga ehk Londonis on see suhtumine ka väga liberaalne. Pole ka kunagi riigilt toetusi kerjanud. Töötan täiskohaga ja palga üle ei kurda. Tundub, et eestlased enamus Soomes-Rootsis tööl, siin rohkem poolakad. Tunnen päris mitut poolakat, paljud neist head sõbrad.

Suhtumine isegi poolakatesse halb siin küll ei ole, pigem väga hea - eelistatakse poolakaid kodudes remonti tegema ja ehitama, sest teevad kvaliteetset tööd, mõistliku hinna eest ja kiiresti, erinevalt kohalikest. Arstiabi on alguses aeglane, kuid kui süsteemi sisse saad, on väga põhjalik ja hea. Nii et ühesõnaga: ei ole vaenulikkust," kirjutab lugeja Londonist.

"Väljaspool Londonit poes töötades on kliendid pigem Eesti kohta huvi tundnud ja küsinud, kuidas seal asjad toimivad. Üllatavalt paljud on ka Tallinnas käinud. Töökultuur on mõnes mõttes rangem, aga see lisab motivatsiooni. Tööle kandideerimine on vast kõige keerulisem osa.

Vaenulikkust ei ole tundnud, kuid need kohalikud, kellega ma olen sel teemal rääkinud, ei pane Eestit teiste Ida-Euroopa riikidega ühte patta. Väga paljud neist on külastanud Balti riike ja Poolat. Inglismaal arutatakse hetkel peamiselt ikkagi Bulgaaria ja Rumeenia immigrantide teemat. Poola sõbrad on küll siin kahjuks tundnud, et neisse suhtutakse kui mingisse alamrassi, aga ise pole veel õnneks seda kogenud," räägib teine Inglismaa eestlane.

"Iseenda suhtes pole küll vaenulikku suhtumist täheldanud. Eestlasi ei kardeta, sest eestlasi on vähe. Tööl kuulsin küll virinat rumeenlaste ja bulgaarlaste suhtes," kinnitab kolmas tema juttu.