"Tänasest hommikust alates on aga Rahvusliku Nõukogu otsuse kohaselt Brüsselis kehtestatud kõige kõrgem ehk neljas ohutase, mis praktikas tähendab seda, et inimestel on palutud olla siseruumides, vältida avalikke üritusi ning muidu rahvarohkeid kohti, näiteks nagu ostukeskused ja -tänavad, kontserdid, rongijaamad jne. Põhilised poetänavad (rue Neuve, avenue Louise, Place du Grand Sablon, Porte de Namur ) ning muuseumid on suletud. On tähelepanuväärne, et näiteks rue Neuve'il asuvad kiirsöögikohad McDonalds ja Quick on kõigest hoolimata avatud. Enamikul kesklinna poodidel on soovitatud hoida täna poed suletuna.

Kõik metroojaamad on suletud esialgse info kohaselt kuni pühapäeval kella 15ni, osad trammiliinid sõidavad lühendatud marsruutidel. Bussid aga sõidavad ning rongid samuti, kuid näiteks Euroopa Komisjoni peahoone all asuv Bruxelles-Schuman rongijaam on suletud.

Just saabus ka info, et tuntud Etterbeeki ujula on evakueeritud. Lisaks on jäetud ära tänaõhtused kontserdid ja suuremad kinod on suletud. Ära on jäetud ka Brüsseli kahe vabaülikooli ULB ja VUB (vastavalt prantsuse- ja flaamikeelne) tudengifestival Saint-Vé.

Jooksvalt saab toimuvast infot nii politsei, rahvusliku kriisikeskuse kui ka ühistranspordifirma STIB’i veebi- ja sotsiaalmeedia lehekülgedelt. Lisaks ka meediaväljaannete, näiteks Le Soir Belgique
ja Politico veebilehekülgedelt. Politsei, STIB ja kriisikeskus vastavad jõudumööda ka
Twitteris kodanike küsimustele, mis on üsna tänuväärne.

Politsei on palunud inimestel mitte levitada väärinfot, vaid näiteks sotsiaalmeedias suheldes teha kindlaks, et tegemist on tõese infoga.

Üldises plaanis võib öelda, et alates juudi muuseumis toimunud rünnakust on tänavatel tavapärasest rohkem märgata julgeolekujõude. Seda just eriti kesklinnas, kus näiteks eurokvartalis hommikul tööle
minnes tervitavad sind maja ees relvadega sõjaväelased.

Eile õhtul võis kesklinnas Place Stephanie’l näha sõjaväesõidukite konvoid."