Lõpuks on rahvas streikima õppinud. Arstidel on õigus streikida, nad on saanud küll maksumaksja raha eest hariduse, aga nad teevad ka väga tähtsat tööd, mida rahvas vajab. Neile ei hüvita keegi nende ületunde ega telefoniarveid. Pahameeleks loob neile eelise see, et neile pakutakse piiri taga suuremat palka, seda privileegi meil kõigil ei ole. Tavalist maameest ei oota ju keegi eriti Soome põldu kündma viis korda suurema palga eest. Soomlased võivad seda ka ise teha. Arste seevastu vajab iga riik ja meie arstide haridus ja professionaalne töö on väga hinnas.

Teised on lood aga meie riigikogu liikmetega. Kui raske on seda seadust siis lõppude lõpuks muuta? Kaua nad oma palku tõstavad ja vaid rahva kulul elavad, uhkete autodega ringi sõidavad ja tundide kaupa, kes teab, kellega telefonis lobisevad?

Ei ole normaalne, et riigikogu liige saab palka 3380 eurot kuus. Minu vanaema saab pensionit 300 eurot kuus, mis teeb aastaga põhimõtteliselt sama, mis härra Reinsalu kuupalk. Ja tema ei pea maksma oma transpordi- ega sidepidamiskulusid.

Kedagi ei huvita see, kas vanainimene saab oma talvepuud, rohud ja toidu ostetud. Talle ei anna keegi oma isiklikku autot, vallast saab natuke toetust aga needki on sandikopikad, mida sinna paluma tuleb minna. Kuidas on võimalik, et meie oma riigi nimel vaeva näinud inimene pole väärt rohkemat? Teinud ausat tööd, näinud vaeva ja töötanud haiglas hooldajana – nüüd vaata, kuidas elektri eest makstud saaks ja ehk saab ka rohud ostetud - ehk saab. Mõni kuu ei saagi, sest muidu peaks talvel külmas toas magama.

Midagi on meie riigis väga valesti ja seda näevad kõik peale meie poolt valitud esindajate, kes otsustavad. Oleks aeg hakata tegema teistsuguseid valikuid. Minul oli plaanis peale ühte aastat võõrsil tagasi Eestisse, aga nüüd on minu plaanid juba jätkata oma kooliteed siin – välismaal.

Jah, olen minagi maksumaksja ausa raha eest saanud keskhariduse Eestis. Teades, et haridusvaldkonda puudutavaid seadusi saadi nii kiiresti ja korralikult muudetud, et minu valla keskkooli osa juba järgmisest aastast kinni läheb, seal juures oma palga seadusi nad muudetud ei saagi, kaob igasugune austus ja kohusetunne selle praeguse Eesti vastu! Patriotism ja asutus inimeste vastu, kes mulle on andnud vabaduse – see ei kao kusagile!

Kallid lugejad, palun sügavalt mõelda, kelle poolt tulevikus valida. Neid tasuta arvuteid, mida keskkooli lõpetajatele aastaid tagasi lubati, võite võtta nüüd kui võimalust 40 km kaugusel keskkooli käima hakata. Tasuta haridust näeme ma ka tõesti igal pool, lisaks saame ju palju vaba aega, et kooli kõrvalt tööle minna. Neid võrdseid võimalusi saame nautida lugedes ja nähes statistilisi palga andmeid. Ilus Eesti meil, kas pole?

Rahvas, on aeg muutusteks !