Washington DC lähedal, kus sadas maha praktiliselt kõige rohkem lund, on endiselt korralik lumekate maas, 80-90 sentimeetrit. "Metsikust tormist ja maailmalõpust on asi muidugi kaugel, lumi nagu lumi ikka, kuigi sellise väikse aja kohta on kogus muidugi väga suur. Arvestades et kohalike jaoks on juba 10 sentimeetri lume puhul olukord, kus koolid on suletud ja inimesed tööle ei saa, siis ligi meeter lund võib olla nende jaoks üle mõistuse," kirjeldas eestlane.

Kuigi teed on lahti aetud ning lumesahad sõidavad teedel väga regulaarselt, siis lund on nii palju, et neljarealistest sõidusuundadest on saanud 1,5-realised ning kõnniteid praktiliselt eksisteeri - kõik on ligi kahemeetriseid lumehunnikuid täis. "Tundub, et teede lahti ajamiseks oli plaan olemas, aga kogu selle lume minema toimetamise peale keegi väga ei mõelnud. Tõenäoliselt seda lumekogust nädala alguseks minema organiseerida ei suudeta ning liiklus on tugevalt häiritud, mis omakorda mõjutab poode ja koole," lisas Tanel.

"Plusspoolena peab tõdema, et pole vist naljalt nii palju jalutajaid oma kodukandis enne näinud, kulub neile jala käimine ära vahelduseks," ütles Tanel kokkuvõtteks.

Märkimisväärne lumevaip on ka New Yorgis. Vaata lähemalt galeriist!