Kreeklaste üleüldine meeleolu on nagu ta alati olnud. Kreeklastele meeldib kogu aeg kritiseerida igat asja, hetkel siis valitsust. Huvitaval kombel aga ei leia ükski kreeklane endal süüd lasuvat. Väga tavapärane on maksudest kõrvalehiilimine ja igasuguste pettuste korraldamine. Inimesed on hästi mugavad ja ei viitsi midagi teha. "Ise hommikuti tööle minnes on näha, kuidas  kõik kohvikud on rahvast täis, rahvas joob kohvi ja räägivad väga valjult. Istutakse tundide viisi ja kritiseeritakse ja sama asi iga päev," kirjutab Gert. 

Üks töökaaslane rääkis siin just eile kuidas ta paar päeva tagasi taksoga sõitis. Oli teel koju ja taksojuhil raadio mängis, kuulas uudiseid. Samal ajal lasti Georgos Papandreou kõne raadios. Taksojuht läks püha viha täis ja hakkas ropendama, karjudes raadio peale "malakas" ja vehkis samal ajalkäega. Pärast vabandas mu töökaaslase ees öeldu eest. Seda näeb päevast-päeva ja iga kreeklase poolt.

Nii nagu Papandreou, saavad sõimu osaks ka muud ministrid. Nii mõnelegi on tänaval kallale mindud. Politsei on samas saamatu ja ei suuda korda hoida. Ega nad eriti hooli ka. Nendegi igapäevane tööpäev näeb ette tänavatel passimist, kohvi joomist ja  avalikult suitsetamist. Veedavad lihtsalt lõbusalt aega tööajast ning korra hoidmisest ei hooli. Kui viimast 2,5 aastat meenutada, siis ei ole näinud, et kedagi oleks tänavatel kinni peetud. Haruharva näeb isegi liikluspolitseid tööd tegemas ja kedagi kinni pidamas kiiruse ületamise eest. Siit tuleb ka suuresti välja, et need, kes kunagi trahvi saanud, pole seda ära maksnud. Mingeid lisakaristusi sellest ei tule, kuna järelkontrolli ei ole. Infrastruktuur Kreekas puudub. Ükski valitsusüksus ei tööta korralikult. Pole eriline ime, et Kreeka majandus on nagu ta on. Rahvas on sellest ammu aru saanud ja enam ei viitsi.

Mis nüüd siin referendumisse puutub, siis see sai siin nüüd siiski maha kantud, kuid kui Papandreou selle idee välja käis, olid inimesed väga vihased, et alles nüüd pakuti neile valida,  kas jätkata euroga või mitte.  Samas ei tahtnud keegi oma vana raha tagasi, kuna see lööb kõik pea peale jälle. drahmid ei ole midagi väärt ja sellega on tüütu toimetada.

Nüüd siis plaanitakse koalitsiooni valitsust luua ja Papandreou astuks kõrvale sellisel juhul. Rahval on  selle üle hea meel, samas on neil parlamendis väga palju ebasümpaatseid kujusid. Opositsiooni liider Antonis Samaras on äärmiselt ebameeldiv inimene ja rahvas tegelikult pelgab, et tema tuleks siis võimule. Kreeklased loodavad uuele positiivsele juhile, aga seda ei ole neil kuskilt võtta. Ei usuta, et nende olukord kuidagi paremaks läheb. Samas nad endiselt ootavad mingit valgust tunneli lõpus.