Tallinnas ei ole küll märganud mingit erinevust enne ja pärast terrorirünnakuid Euroopas. Kreekas aga on näiteks lennujaamades kontroll muutunud väga tugevaks. Samas, siselendudel oli märgata, et kuigi värav kogu aeg piiksus, lasti omad peaaegu kontrollimata läbi, aga võõraid kontrolliti põhjalikult. Üks taipas küsida, et miks te mind kontrollite niimoodi, kui eelmisele lihtsalt viipasite? Vastus oli väga kreeklaslik: "I don't know you!"

Üks venelane muide, kes lehvitas enne pardale minekut Eesti ID-kaarti, jäeti lennult maha, sest samas käes oli tal ka Vene pass. Need kaks asja ei läinud omavahel vist eriti kokku, igatahes maha ta jäi ja solidaarsusest sõber ka (kes passi ei lehvitanud).

Küllalt olen näinud erinevates lennujaamades, kuidas iga vähegi kahtlasema kujuga eseme puhul lastakse terve pagas laiali pakkida ja ette näidata, mis see on. Teisalt jälle on suuremates lennujaamades (Ateena, Iraklion) vaba liikumine, kui sul pardakaart ja pass pidevalt näpus on. Võid liikuda ühest tsoonist teise, kui sa väravad probleemideta läbid ja dokumendid korras. Aga kontroll on pea iga paarikümne meetri taga.

NB! Naistel võib huulepulk ja kompaktpuuder vabalt käekotis olla. Mul ei ole igatahes kolm viimast aastat nende puhul isegi mitte küsimust tekkinud.