"Olukord on Egiptuses keeruline. Üleriigilised masside rahutused. Kaks nädalat tagasi andis president Mansour käsu, et demonstratsioonid lõpetataks, kuid moslemivennaskond ei pidanud sellest kinni, seega täna tuli armee tänavale ja ajas rahva laiali, kasutades selleks pisargaasi. Moslemivennaskonna laagritest leiti hiljem relvi, kuule, Molotovi kokteile. Samuti on juba nädalaid levinud videod, kus MV liikmed kasutavad tulirelvi.

Rahvas on kahestunud, kirikuid põlema pandud, samuti on rünnatud politseijaoskondi, tapetud mitmeid kristlaseid. Palju on vigastatuid mõlemal poolel. Sõjavagi toetab politseid, kes tänaval korda peab. Inimesed kardavad oma poode avada, kuna kardavad oma elu ja vara parast. Hetkel on liikumiskeeld ja kuni kuuks ajaks on riigis kehtestatud eriolukord. Suuremas osas on rahvas mässanud Põhja-Egiptuses ja mõnes linnas lõunas: Aswanis ja Qeenas. Hetkel kõneles ka siseminister Mohamed Ibrahim ning andis ülevaate, miks nii on toimitud ja missuguses hulgas on tulirelvi, granaate laagritest leitud, palju on vigastatuid jne.

Moslemivennaskonna pooldajad on tänavale, ohtlikku piirkonda kaasa võtnud naised ja lapsed ning kahjuks on nende osas mõneti olnud tagajärjed kohutavad. Nädal tagasi andis üks moslemivennaskonna liikme abikaasa intervjuu, kus rääkis, et tema abikaasa käskis minna tänavale ja demonstratsioonidel osaleda ja teha kõik, et mehi aidata. Paljud on kurvad, et kuidas mehed võtavad sellisesse piirkonda kaasa naised ja lapsed, kui seal võib ohtlikuks minna.

Palju on arreteerituid ja toimuvad ülekuulamised, peamiselt moslemivennaskonnast. Paljud telekanalid ei edasta informatsiooni adekvaatselt, sealhulgas Al Jazeera. Väljastpoolt paistab tõesti olukord hirmutav, et kuidas on inimestega käitutud ja nende inimõigusi rikutud, kuid elades siinses keskkonnas, siis asi on palju selgem ja on teada, kuidas asjalood tegelikult on ja toimivad," räägib kohalik eestlane.