Elan Belgias ning viimati Eestis käies oligi kurb lugu poes vaadata liha või kalaletti - kõik masstööstus. Maitsetu, kõhetu ja liiga odav. No mis elu sel vaesel kanal peab olema, et ta saab maha müüa 4 euroga? Ma ei taha mõeldagi. Asjad küll liiguvad paremuse suunas ja Eestis on palju tublisid ettevõtjaid-maamehi, kes hoolivad mis oludes loom kasvab ning mida ta sööb, aga suurtesse keti-poodidesse see ei jõua peaaegu üldse (Rimis vist on "talu toidab" lett, see on vahva).

Igatahes kurb lugu, et sellised elajad rikastuvad kellegi heaolu arvelt. Belgias on ketipoodides öko valik väga suur - kana kilohind on 7-12 eurot ja seda kana ma ostangi. Ostan vähe, aga kvaliteetset.

Ostan terve kana, saab rinnafilee kiievi kotletiks, koivad-tiivad ahjus ja karkassist keedan puljongi ka veel. Kokkuvõttes toetan ikkagi oma ostuga neid väikefarmereid, kes mõtlevad sellele, kuidas igal aspektil hea oleks - tarbijal, tarbitaval, ja keskkonnal. Boikoteerisin Talleggi juba enne, aga no kui muud polnud siis hädapärast ostsin (maapoes grillimiseks), aga nüüd - ei iial.