Sõidan nii pimedas kui valges, aga suurema osa ajast olen läinud õhtuti. Kängurud ei salli eredaid tulesid, mis võivad pimestada. Seega, kui sõidan eredate tuledega džiibi sabas, siis võib ainuüksi džiibi tõttu känguru ette joosta.

Tabasin selle ära ja minu trikk pimedas sõitmiseks oli selline, panin pooltuled peale pärast esimest vasakul tee servas olevat kängurut ja täistuled pärast teist paremal tee ääres olevat kängurut. Kui minna täistuledega, siis esmalt on känguru tee ääres, siis jookseb üks üle tee, teine ja kolmas. Kui esimene on autole lihtsalt lähedal, siis kolmas või neljas saab ilmselt pihta.

Pärast esimest 11 000 kilomeetrit loobusin ma auto kindlustusest täielikult. Austraalias pole ka kolmanda osapoole kindlustus kohustuslik.

Oma ringreisi ajal nägin palju alla aetud känguruid, need ilmselt olid seal veokite tõttu, kes kasutavad katusel olevaid prožektoreid. Vahel, kui vastu tuli mõni suur veos, oli tee serva ka mingi kollakas jubin pandud, mis siis oleks pidanud hoiatama. Minule jäi mulje, et kängurud on ülitargad ja teps mitte vastupidi. Nad lausa sihivaid neid eredaid tulesid, mis neid pimedas pimestavad ja jooksevad siis autode ette, mitte ei tee seda pimedas ja kogemata.

Valges on see asi võib-olla teisiti. Trobikonnad seisavad vahel ka siis tee ääres, aga kahjuks nad väga ei eristu, sest on tausta ja maastikuga sama värvi. Minul juhtus nii, et vaatasin Google Mapsist teekonda ja just siis hakkasid nad kõik korraga üle tee minema. Märkasin neid siis, kui loomad olid juba teel. Pidurdasin, aga 6-7 tükki korraga said ülikerge kokkupõrke osaliseks, sellest ka pilt auto küljest.

Nende tarkust näitab ka järgmine situatsioon. Kui öösel ikka liiga palju lärmi teed oma autoga, näiteks annad gaasi või kuulad liiga kõvasti muusikat, võivad nad su auto ette joosta ja hakkavad seda peatama, kuniks seisma jääd.

Ka kuskil linna läheduses suutis üks känguru pimedas pidurdamise ajal tagant sisse hüpata. Tol korral olid järsku nii lehmad kui ka kängurud kordamööda tee peal autot kinni pidamas. Vilkuva taskulambi peale kadusid, kuid kui lambi kinni panid, olid jälle tee peal. Patrullidel pole sellistes kohtades vaja tegutseda.

Seega, kui teed midagi autoroolis valesti või pimestad liigselt, siis kängurud teavad ja peatavad su juba eos.