Paljud inimesed on Eestisse tuumajaama rajamise vastu. Põhjused on erinevad, aga mina arvan, et tuumajaama rajamine tooks kaasa rohkem positiivset kui negatiivset mõju.

Selge on see, et praegune energia tootmise viis on väga keskkonnakahjulik ja saastab tohutult loodust (positiivne on õnneks see, et mürgised gaasid ei mõjuta Eesti loodust, sest tuuled viivad need mujale). Keskkonda säästvam viis oleks tuumajaam, sest see tekitab palju vähem saastet.

Kõige rohkem kardavad inimesed tuumajaamade puhul vist nendega juhtuvaid õnnetusi, sest kui Eestis oleks tuumajaam ja sellega juhtuks midagi, siis kannatada saaks kõik Eesti ja lähiümbruse elanikud. See pole aga mingi põhjus jätta tuumajaam ehitamata, sest näiteks kui Soomes oleva tuumajaamaga peaks midagi juhtuma, siis mõjutaks see meid niikuinii.

Suurimad probleemid selle asja juures on tuumajaama ehitamise ja jäätmete matmise asukoht. Ükstapuha, kuhu ka otsustatakse ehitada tuumajaam inimesed hakkaksid allkirju koguma ja võitlema tuumajaama ehitamise vastu. Ega minagi ei tahaks, kui minu kodu ligidale ehitataks tuumajaam.

Hea tuumajaamade juures on see, et elekter muutuks odavamaks. Kui Eesti Energia tõstab hindu 50%, siis eestlaste elu muutub väga kibedaks. Mida teevad siis sellised pered, kes juba praegu elavad vaesuses? Praegu on Eesti Energial põhimõtteliselt vabad käed hindu tõsta, sest pole konkurente. Elektri hindu odavamaks saamiseks oleks tuumajaama rajamine suurepärane võimalus.