"Meedia kleepis meile alkoholi sildi külge," räägib Taavi Leppik, liikumise Kõik Koos eestvedaja. Ta sõnul on liikumine kasvanud välja protestist aktsiisipoliitika vastu, kui Facebookist alanud meeleavaldus oodatust kõvasti suuremaks paisus. Mõnesaja asemel liikusid 24. veebruaril tuhanded autodega Läti poole. Maksud sõitsid Lätti 24. veebruaril vabariigi 100. aastapäeval - paljud olid ärritatud, paljud erutatud.

Nüüd sõidavad nad taas ja tahavad enamat. "20. augustil tahaks nõuda, et hakataks vastutama. See on esimene kord, kui otseselt midagi nõuame," rääkis Leppik resoluutsel toonil. Kõik Koos on kasvanud ühekordsest üritusest kümneid tuhandeid ühendavaks rahvaliikumiseks.

"Need inimesed sotsiaalmeedias, see kakskümmend tuhat, ei ole mitte kuhugi kadunud. Neid tuleb juurde," annab Leppik aimu oma loodud liikumise mastaabist.

"Kui vaja, tuleme uute mustade särkidena. Järgmised meeleavaldused tulevad ministrite oma kodude juures. Nad tunnevad oma nahaga vastutust," valmistub Maria Kaljuste sõnadega skalpeerima. Kaljuste, enam kui aasta eest välja visatud EKRE-st, kuulub nüüd rahvaliikumise juhtkujude sekka.

Poliitikasse ei taha neist keegi minna. "Liiga räpane," ütlevad nad. Ent rahvamassi tuules on soov luua Kõik Koos liikumisest apoliitiline kaikamees, et survestada rahva algatusel poliitikuid. Kasvõi kodu uste taga.