Ukraina peaprokuratuuri pressiesindaja Juri Boitšenko kinnitas sel nädalal ametlikult, et ajakirjanik Georgi Gongadze mõrva tellija oli endine siseminister Juri Kravtšenko.

Boitšenko sõnul lõpetatakse endise ministri vastane kohtuasi, sest ka Kravtšenko ise ei ole enam elavate kirjas (tema surnukeha leiti 2005. aastal). Lisaks ütles Boitšenko, et Gongadze tapmises süüdistatava endise siseministeeriumi kindrali Aleksei Pukatši vastu võib kohtuprotsessil ilmneda uusi asitõendeid.

Kohtueelne uurimine Pukatši tegevuse üle jätkub. Gongadze ema, abikaasa ja nende advokaat võivad hakata uurimismaterjalidega tutvuma alates 15. septembrist.

Gongadze tapeti 2000. aasta sügisel. 2005. aastal leiti tema oma suvilast surnuna endine siseminister Kravtšenko. Ametliku versiooni järgi lõpetas ta elu enesetapuga. Surmaeelsel lindistusel ütleb Kravtšenko, et ei ole ajakirjaniku surmas süüdi.

Gongadze tapmise eest vahistati kolm inimest. Nad mõisteti süüdi ja nad kannavad pikki vanglakaristusi. 2009. aastal vahistati tapmises süüdistatavana Pukatš.

Mõrva tellimises on varem süüdistatud ka Ukraina endist presidenti Leonid Kutsmad, kuid ametlikku käiku pole tema suhtes alustatud.