Vestlesin sel teemal oma koolikaaslasega,kes praeguseks elab juba pea 10 aastat Londonis. Ta kuulas mind hämmingus ja väitis, et Inglismaal on keelatud igasugune nuhkimine k.a helistamine endisesse töökohta, endisele ülemusele.

Olgem ausad, tööotsija maine paneb paika fakt kui hästi ta sai läbi endise ülemusega või kui pahatahtlik on endine ülemus. Kui tema ikka väidab tulevasele ülemusele, et oi hr. Lutsupea on vabandage mind väga, ikka täielik jobu, siis see tähendab, et ta ka on jobu.

Teine asi on nooruses või lihtsalt vähese mõistuse tõttu tehtud lollus. Näiteks sõitsid ühistranspordis jänest, jõid keset päeva keset tänavat viina, jätsid trahvi maksmata ja kohtutäitur otsis sind taga. Hiljem sa siiski maksid trahvi ära, aga sinu nimi jääb igavesest ajas igavesti netti üles. Jällegi usin ja murelik tulevane tööandja märkab seda ning loomulikult sellist tööle ei võta. Töölisel aga ei ole mitte midagi enda kaitseks teha.

Minu arvates võiks olla juhtidel õigus kontrollida haridust ja kas ta ikka töötas firmas Karu ja Kabi pearaamatupidajana, mitte vestelda tema iseloomu omapäral ning googeldada.

Nii kirjutas Rahva häälele Birgit. Hea lugeja, anna meile teada, millised on sinu kogemused. Kas oled tööle kandideerides kogenud midagi sarnast? Kas sinu arvates on õige, et uue töötaja kohta tehakse sageli internetis taustauuringut? Millest peaks tööandaja valikul eelkõige lähtuma? Kas eelmine töökoht annab õige hinnangu?