Lisaks on samba avamisest saadik olnud probleeme selle valgustusega. Kaitseministeeriumil tuli uue valgustuslahenduse rajamiseks korraldada riigihange ning hanke võitnud firmadele AS Merko Ehitus ja Alter Electric OÜ makstakse veel 10 miljonit krooni. Tšehhi klaasifirmale maksis riik samba rajamise eest üle 60 miljoni krooni. Lisaks tehnilistele probleemidele on samba ümber käinud algusest peale tuline vaidlus, kas vabadusristiga sammas on üldse sobilik.

Hea lugeja, kas võidusamba ümber kestnud jamad on piisav põhjus, et kaitseminister Jaak Aaviksoo peaks tagasi astuma? Aaviksoo ise kirjutab oma blogis, et kui ta 2007.aastal kaitseministrina tööle asus, oli sambasaaga juba alanud. Seega polnud tal justkui võimalust seda enam peatad. Kuidas siis ikkagi on, kas minister on vastutav toimuva eest või mitte? Kas tegu on lihtsalt ebaõnnega või kellegi tegemata tööga?

Pikemaid arvamuslugusid ootame meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul serval olevat Rahva hääle vormi.