Austraalias vähendas baaride lahtiolekuaja piiramine kahe tunni võrra kohalikku kuritegevust 37 protsenti, Norras olevat tund aega varem kinni pandud baarid kahandanud kuritegevust 20 protsendi võrra.

Säärased näited on meeltmööda Tallinna linnavõimule, mis on juba pikemat aega hädas vanalinnas ööpäevaringselt valitseva peomeeleoluga ning tahtis lõbustusasutuste lahtiolekuaegu juba kevadel piirama hakata.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile niisugune ettepanek ei meeldinud, kuna see piirab ettevõtlusvabadust ning karistab põhjendamatult neid lokaale, mis suudavad oma kliente ohjes hoida ning järgivad kõiki seadusi korralikult.

Erinevad ametkonnad arutlevad häälekalt ka selle üle, kuidas peaksid politseinikud ja baari turvamehed tegema baari ees ringi kakerdavate inimeste puhul vahet, kes on suitsupausile läinud klient ja kes nahaalselt keset tänavat alkoholi tarbiv piduline, unustades, et kõnealune probleem on otseselt tingitud eelmisest keelust - keelust siseruumides suitsetada, mis pani kõik suitsetajad baari ja tänava vahet edasi-tagasi saalima.

Kas lubame uute probleemide lahendamiseks kehtestada järjekordse keelu? Kui jah, siis kes ja mille alusel peaks otsustama, kui kaua tohivad baarid lahti olla? Ja kui keeld jõustub, siis kas see peaks kehtima ainult vanalinnas või igal pool?

Hea lugeja, mida arvad sina mõttest tagada avalikku korda kehtestades uusi keelde ja piiranguid?

Jaga oma arvamust kommentaariumis või kirjuta rahvahaal@delfi.ee !