Rohkem kui 6000 lehekülge raporteid puudutab peamiselt ajavahemikku 1994-2000. Seal on lisaks tsiivilisikute ütlustele ka ohtralt valitsusasutuste kirjavahetust, ajakirjanduses ilmunud artikleid ja Briti õhujõudude juurdlusdokumente. Tegemist on viienda korraga, mil Briti kaitseministeerium oma UFO-dokumente avalikkusele näitab ning see on osa ministeeriumi ja Briti rahvusarhiivi koostööprojektist, vahendab BBC.

Näiteks on dokumentide seas kaitseministeeriumi kõrge ametniku Ralph Noyesi kiri, milles ta kirjeldab, kuidas talle 1970. aastal näidati õhukaitse salajasel seminaril filmi sellest, kuidas Briti õhuväel oli õnnestunud 1956. aastal “üks UFO kätte saada”.

Samuti on dokumente selle kohta, kuidas kunagine peaminister Winston Churchill UFO-teema vastu huvi tunneb.

Ekspertide hinnangul on viimaste avaldatud dokumentide põhjal huvitavaks asjaoluks ka see, et inimeste poolt nähtud UFOd on oma kuju muutnud — kui 1950. aastatel domineeris nn lendav taldrik, siis praegu nähakse lendamas suuri kolmnurkseid lennumasinaid, mille nurkades on tuled. Paljude arvates võib põhjust otsida ka sellest, kuidas mingil perioodil UFOsid popkultuuris ja meedias kujutatakse.

“1950. aastatel peeti tehnoloogia järgmiseks suureks sammuks ümarat lennumasinat, mis otse vertikaalselt õhku tõuseb, ning on tähelepanuväärne, et just sel ajal hakkas rahvas ka palju “lendavaid taldrikuid” nägema,” nentis raamatu “The UFO Files” autor David Clarke.

Delfi lugeja, anna palun kommentaariumis teada, mida Sina sellest teemast arvad või tead. Kas Sina oled näinud mõnd salapärast lendavat objekti või oled kokku puutunud mõne tundmatu nähtusega, millele tavapärast seletust ei leidu? Või on tegu hoopis inimese enda fantaasia ja hingemaailma peegeldusega?