Kirjuta oma suhtumisest autovabadesse päevadesse teistele kommentaariumis!

Ootame teie mõtteid ka meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.

Autovabast päevast enesest:

Autovabal päeval soovime linlastele näidata, kuidas saab linnas liikuda auto asemel jalgrattaga või jalgsi ning jõuda mööda kergliiklusteid mänguväljakute ja parkideni, kus koos perega aega veeta, teatab Tallinna Linnavalitsus.

Koos tallinlastega, kes on nõus sel päeval loobuma autokasutamisest, matkame kahel jalgratta- ja ühel jalgsimarssruudil. Enne matku koguneme Vabaduse väljakule, kus toimub päeva avaüritus. Väljakul on tervisetelk, kus saab lasta kontrollida oma tervisenäitajaid.

Koos gruppidega liiguvad või ootavad peatustes giidid, kes tutvustavad linnaparke, mänguväljakuid, mälestusmärke jms.

Koostöös MTÜ-ga Käi jala korraldatakse jalutuskäik ümber vanalinna. Näitame huvilistele kätte kõige rohelisemad teed, kus saab jalutada tervislikult ka kesklinnas.

Enne retkede algust tehakse väljakul virgutusharjutusi.

Autovabal päeval toimub ka keskkonnakampaania Prügihunt avamine.


Autovaba päeva kava:

12:00- 12:15 Autovaba päeva avamine

12:00- 13:15 Registreerumine jalgrattamatkadele

NB! Jalgrattamatkadel on kohustuslik kanda kiivrit!

13:00- 13:15 Virgutusharjutused MyFitness treeneriga

13:30- 15:30 Jalgrattamatk I marsruudil Vabaduse väljakult Tallinna loomaaeda (10km)

1) Vabaduse väljak - Harju tn - Kinga tn - Pikk tn - Nunne tn - Tornide väljak (1. peatus) - Suurtüki tn – Laboratooriumi tn - Tolli tn - Pikk tn - Suur Rannavärava tn - Põhja pst - Kalasadama tn - Ökosaar (2. peatus) – Kultuurikilomeeter - Kalamaja kalmistupark (3. peatus) - Tööstuse tn - Kopli tn - Pelguranna tn - Stroomi rand (4. peatus) – Kopli lahe promenaad - Paldiski mnt – Tallinna loomaaed (lõpp-punkt).

13:30- 15:00 Jalutuskäik ümber vanalinna (5km)

Rada kulgeb mööda kesklinna rohealasid ning väldib suuri tänavaid. Soovijad võivad laenutada sammulugejat, et täita päeva normi ehk 10 000 sammu. Kaasas on giid.

13:45- 15:45 Jalgrattamatk II marsruudil Vabaduse väljakult Tallinna botaanikaaeda (11km)

2) Vabaduse väljak - Harju tn - Kinga tn - Pikk tn - Nunne tn - Tornide väljak (1. peatus) - Suurtüki tn – Laboratooriumi tn - Tolli tn - Pikk tn - Rannamäe tee - Mere pst - Kai tn - Kuunari tn - Laeva tn - D-terminal - Uus-Sadama tn – Tuukri tn – Nafta tn - Russalka (2. peatus) - Lauluväljaku mereväravad - Maarjamäe obelisk (3. peatus) - Pirita tee - Lillepi park - Rummu tee - Lükati tee (4. peatus Pirita jõe ürgorus) - Kloostrimetsa tee - Tallinna botaanikaaed (lõpp-punkt)

12:00- 16:00 Prügihundi jäätmeinfolava

Säästva tarbimise ja jäätmeinfolava on suur merekonteiner, mis on sisustatud erinevate infomaterjalidega ning koos Prügihundiga viiakse läbi haridusprogramm, kus läbi mängude ja vestluste õpetatakse lastele ja kõigile huvilistele keskkonnasõbralikku käitumist. Näiteks õpetatakse prügi sorteerimist, selgitatakse millised tooted on keskkonnasõbralikud ja millised mitte, koos mõeldakse välja uusi toredaid kasutusviise vanadele asjadele ning räägitakse sellest, kui palju asju inimesel üldse vaja oleks.

12:00- 16:00 Tervisetelk

toimub tervisenäitajate mõõtmine ja võrdlemine normidega (võimalus mõõta pikkust, kaalu, keha rasvaprotsenti, arvutatakse välja kehamassi indeks, vöö- ja taljeümbermõõdu suhe)
võimalus mõõta lihtsal viisil sammu pikkust ja saada juhiseid, mitu sammu peaks päevas käima
saab näidata nahaarstidele murettekitavaid sünnimärke
võimalus lasta uurida oma juuste ja peanaha olukorda
võimalus proovida Reeboki EasyTone jalatseid, mis muudavad treenimise veelgi efektiivsemaks
laenutatakse sammulugejaid
Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!