RMK metsaonnid on lihtsa konstruktsiooniga, reeglina ühe ruumi ja spartaliku sisustusega (laud, pink, lavats, tulekolle) hooned. Uksed on lukustamata ning lähtutakse põhimõttest, et häid matkalisi mahub palju ühte majja. Seega ei pruugi onn tagada kasutajale omaette olekut, ent sellest lähtuvalt pole metsaonnis ööbimise eest vaja ka tasu maksta.

Hea tava kohaselt võiks metsaonnis viibida järjest ühe öö ning lahkudes hoolitseda selle eest, et järgmisel tulijal oleks tulealustuseks kuivi puid ning maja jääks maha puhta ja korras varustusega.

Kuigi hea tava näeb ette, et inimesed koristavad enda järelt onni, et järgmistel tulijatel oleks hubasem, siis alati nii paraku ei ole. Delfile teadaolevalt võib väsinuna metsas onni juurde jõudes ka väga halva üllatuse osaliseks saada. Suur kiitus aga neile, kes onni alati enda järel ära koristavad!

Hea Delfi lugeja, kirjuta meile, millise kogemuse osaliseks oled sina Eestis matkates saanud? Kuidas on eelmised külastajad RMK metsaonni korras hoidnud? Kas RMK poolt loodud toredaid lahendusi tasub usaldada või tuleks siiski halbade üllatuste vältimiseks endale ise tasuline öömaja muretseda?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.