Näiteks politsei- ja piirivalveametis kontrollisid keeleinspektorid 76 ametniku, sealhulgas 52 piirivalveametniku keeleoskust. Inspektsioon tegi eesti keele tasemeeksami sooritamise ettekirjutuse üheksale ametnikule, vahendas BNS.

Järelkontrollis kontrollisid keeleinspektorid 158 riigi- või kohaliku omavalitsuse asutuse ametniku keeleoskust Narvas, Kohtla-Järvel ja Maardus. Selgus, et ettekirjutuse oli täitnud 72 ametnikku ehk 47 protsenti kontrollituist.

Väärteomenetlus alustati 76 ametniku suhtes, kusjuures 31 ametnikule määrati hoiatustrahv ja 45 ametnikule rahatrahv kiirmenetluse korras.

Hea Delfi lugeja, kas ka sul on olnud probleeme eesti keelt mitte valdavate riigiametnikega? Kirjuta meile, millises valdkonnas ametnikud töötasid? Kuidas said sa keelebarjäärist hoolimata oma asjad aetud?

Ootame teie mõtteid kommentaariumisse ja aadressil rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat vormi ja postitada lugusid oma kasutajakonto alt. Igal nädalal jagame parimate lugude eest ka auhindu.