Akadeemia uuringust selgub, et teismelised peaksid oma tervise hoidmiseks saama magada vähemalt 8,5 tundi ööpäevas. Arvestades seda, mis kell algab reeglina keskkoolis esimene tund, pole "õige magamaminekuaeg" aga sellises vanuses inimese jaoks eriti mugav ega realistlik. Lisaks leidub omajagu õpilasi, kellel ei tulegi kunagi nii vara und, et uinumise ja kooli alguse vahele jääks magamiseks piisav aeg.

Täna ilmus kiri, milles lugeja meenutab, et keskkooli ajal tuli tal tervise huvides kogu aeg esimestest tundidest puududa ning õpetajad pidasid teda seetõttu laiskvorstiks. Reaalsuses oli lihtsalt tegemist õhtu-inimesega, kelle kõige sügavam uni saabus alati vahetult enne seda, kui oleks pidanud tõusma, et kooli minna – isegi siis, kui ta vägisi varem magama läks. Loomupärase unetsükli vastu võitlemine jättis oma jälje nii hinnetele kui ka tervisele.

Hea lugeja, kas ka sinul on niisugused probleemid? Kas sulle kõige meelepärasem uneaeg sobib kokku traditsiooniliste aegadega, mil kooli ja tööle minnakse? Kas sinu arvates on normaalne, et kõigilt eeldatakse kooli ja tööle jõudmist 8-9 paiku hommikul? Millisel kellaajal sa ise kõige parema meelega magama läheksid ja üles ärkaksid? Kirjuta aadressil rahvahaal@delfi.ee või võta sõna kommentaariumis!