43 protsenti inimestest arvab, et nende tulevane pension võiks olla 80 protsenti või enam pensionieelsest palgast, 22 protsenti lepiks 60-70 protsenti ja vaid vähem kui viiendik oleksid rahul pensioniga, mis moodustaks poole teenitud sissetulekust, selgub Swedbanki Eraisikute Rahaasjade teabekeskuse uuringust.

Teabekeskuse juhi Piret Suitsu hinnangul on täna paljude perede esmane eesmärk olla igakuiselt plussis ja koguda varuraha, et mitte kraapida kuu lõpus kokku viimaseid veeringuid, et end toita.

Kuigi ideaalis tuleks proovida kõrvale panna viis kuni kümme protsenti tuludest, siis paljusid piirab lisaks hinnatõusule ka laenukoormus.

Hea Delfi lugeja, kuidas oled sina planeerinud oma muretut pensionipõlve? Kas loodad vaid riigi ja oma laste abile või suudad ka juba praegu ise soovitatud 10% oma palgast kõrvale panna? Kirjuta, kui palju oled sina mõelnud sellele, kuidas endale ideaalne pensionipõlv tagada?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva Hääle vormi.