1. Loe kõigepealt läbi terve artikkel, mida sa kommenteerima asud.

Väga sageli on aru saada, et kommenteerija pole pealkirjast või esimesest lõigust kaugemale jõudnudki. Võib-olla peaks netis olema eraldi koht, kus saaks lihtsalt teemade kaupa kommenteerida. Visatakse üks lause õhku ja kommenteerijad annavad tuld.   

2. Sinu arvamus on ühe inimese arvamus. See ei tähenda, et sul on õigus, või et mingi absoluutne tõde on üldse olemas. Miks peaks keegi austama sinu arvamust, kui sina ei austa teiste oma?

3. Sinu kogemus on ühe inimese kogemus. Ära laienda oma kogemust kõigile maailma asjadele.

A la "Minu lapsed küll kunagi haiged ei olnud." "Mina lähen punase tulega üle tee ja midagi pole juhtunud." Niimoodi arutledes võiks väita, et kui keegi hüppas viiendalt korruselt alla ja jäi ellu, siis järelikult võime nüüd kõik rahulikult majade katustelt alla hüpata.

4. Ära anna mõttetuid soovitusi. "Kui kortermajas lärmakad naabrid segavad, siis koli oma majja!" "Kui Eestis ei meeldi, mine välismaale!"

Mine ära, pole vaja, ise oled loll... Kui me kõik nii mõtleksime, siis poleks elul tõesti mõtet. Kasva suureks ja jäta lasteaialapse käitumine!

5. Mõtle, kas sa ütleksid asju, mida kirjutad ka siis, kui seisaksid inimesega silmitsi.

6. Kaalu võimalust, et sa vajad hoopis viharavi, mitte anonüümset kommenteerimisteraapiat. Enne kommenteerimist hinga kolm korda sügavalt sisse ja välja.

7. Enne kui kommenteerima hakkad, hari ennast veidi. Loe raamatuid. Räägi luust ja lihast inimestega. Jaluta metsas.

8. Loe oma kommentaar enne postitamist läbi. Kiiruga trükitud vigane kommentaar kaotab kohe oma mõju.

9. Kui oled kõva kommenteerja, siis kas oled ka ise mõne loo kirjutanud? Kui ei, siis miks?

10. Õpi võtma vastutust. Sõnadel on mõju. Ära tee teistele seda, mida sa endale ei tahaks.