Žürii koos festivali publikuga valib välja kõige vaimukama ja jaburama sõiduki, mille autorid saavad eluaegse Watergate’i VIP-passi.

Võitmise põhitingimuseks on aluse püsimine vee peal. Vaatamata sellele on võistluse korraldaja Reio Tilga sõnul eelmiste aastate jooksul mitmedki alused põhja taeva poole keeranud ning neid on tulnud jõest rahva ergutushüüete saatel välja õngitseda. “Võistlejate populaarsus selle all ei kannata. Vastupidi — pigem toob see lõbusasse meeleollu väikese ärevusmomendi,” julgustas Tilk.

Eelmiste aastate eredamaid osalejaid meenutades toob Tilk muuhulgas näiteks üksiküritaja, kes kuumal suvepäeval kasuka ja läkiläkiga jõel parvetas ning sellega pealtvaatajates suurt elevust ja järelkaja tekitas. Korraldaja väitel on tegemist hea näitega, kuidas ka võistluse mittevõitmise korral rahvasuu kuulsusrikast seiklust ikka edasi kannab.

Kõiki vaimukaid ja vaeva näinud osalejaid ootavad auhinnad sponsoritelt ja partneritelt. Võistlev meeskond pääseb samal päeval festivalialale tasuta.

Delfi Jaburate Veesõidukite Võistlus toimub laupäeval festivaliplatsil Jahtklubi juures algusega kell 18.30. Oodatud on kõik vanad kalad, kes ennegi usinalt sõidukeid loonud ja uued tegijad, kes end proovile panna tahavad.

Huvilised saavad osalemiseks registreeruda kuni 10. juulil kella 16.00 meiliaadressil reio@pfm.ee, Watergate’i ja Delfi koduleheküljel.

Osalemiseks vajalik teada:

  • Sõiduk peab püsima vee peal
  • Meeskonna suurus maksimaalselt 5 inimest
  • Osalejad pääsevad võistluse päeval festivali territooriumile tasuta