1) Kui ilm on ideaalne tuulelohe lennutamiseks, siis võikski jääda selle juurde ning lõket mitte süüdata. Tuld võib teha vaid nõrga tuulega, sest muidu kanduvad tuli ja lõkkest lenduvad sädemed kaugele laiali. Ilmaprognoosi arvestades ei ole küll kõrget metsatulekahju riski, ent kuiva ilmaga võib sellisest sädemest alguse saada hektaritele kanduv põleng.

2) Väiksem lõke peab olema hoonetest vähemalt kaheksa meetri kaugusel. Kui Erki Nool suudab hüpata lõkkekohast majani, on tuli hoonetele liiga lähedal (Erki Noole kaugushüpperekord on 8.10). Jälgida tuleb ka seda, et lõkke läheduses ei oleks teisi süttivaid asju: autot, lapsevankrit, puuriita või muud. Mida rohkem hüppeid Noolel nende asjadeni jõudmiseks kulub, seda ohutum.

Lõkkes ei tohiks põletada olme- ja ehitusprahti või muud mittevajalikku kraami. Nende asjade koht on jäätmejaamas.

3) Lõkke süütamiseks ei ole mõttekas kasutada bensiini või muid põlevvedelikke. Nii võib ära kõrvetada kulmud ning ära sulatada seljas olevad riided, halvimal juhul saab tõsiseid põletushaavu.

4) Lõket ei süüdata küll kustutamiseks, ent kustutusvahendid peaks siiski käepärast hoidma. Ainuüksi tuttava pritsumehe kohalolekust ei piisa. Tuld ei tohi jätta järelevalveta ega lahkuda lõkkeplatsilt enne, kui viimanegi tukk on kustunud. Teada-tuntud on ütlemine, et viimane kustutab tule!

5) Üle lõkke hüppamise võiks ära teha enne selle süütamist. Kui siiski tekib vastupandamatu tahtmine üle põleva lõkke karata, soovitab päästeamet esmalt oma võimeid testida. Pange sõbrad ringis põlvitama või seisma kaldega ringi keskele. Kui lõke on suurem, paluge käed üles tõsta. Järgmisele tasemele ehk reaalselt hüppamise katsele kvalifitseeruvad ainult need, kes suudavad sõpradepundist üle hüpata kellelegi pihta saamata. Igasugust lõkke lähistel karglemist peaks taltsutama tõsiasi, et selle temperatuur on suurusjärgus temperatuuriga 800–1000 kraadi.

6) Kuigi Eestimaa suvi ei ole suplemist soosinud, tuletab päästeamet meelde, et ujumine ja alkohol ei käi kokku. Ohutunne väheneb tarbitud alkoholikoguse suurenedes. Üle järve ujuma ärgitajatele võiks kainestavalt mõjuda asjaolu, et purjus inimene võib uppuda ka põlvekõrgusesse vette.

7) Kõigil on võimalus säilitada selge mõistus ja hoida ka oma sõpru. Mida teha, kui sõber hakkab joogisena vette kippuma? Selleks sobib tegelikult iga nõks.

Näiteks:
* Hakka auku kaevama ja kui ta küsib, mis see on, siis ütle, et tema jaoks.
* Räägi, et lugesid Cosmost, kuidas naised vihkavad ujujaid.
* Anna talle nöör. Poogu siis juba ennast üles ja ärgu hakaku tuukreid tülitama.
* Hakka rääkima valuvelgedest või oma viimasest peost.
* Korralda köieveo võistlus. Kui tegemist on väga ebakaines olekus seltskonnaga, pole nööri olemasolu vajalik.
* Võta tops ja hakka sõpradelt ujuma minejale pärjaraha koguma.
* Ütle, et purjus ujumine pidi väljendama kalduvust ajunõtrusele. Kui ta selle peale naerab, siis ütle, et naermine pidi olema selle esimene tunnus.