Väga paljud mured algavad alkoholist. Eelkõige seab noor inimene alkoholi juues ohtu iseenda, sest joobnuna on tõenäosus langeda kuriteo ohvriks väga suur. Ning vastutus lasub mitte üksnes neil lastel, kes alkoholi joovad, vaid ka lapsevanematel, müüjatel, täisealistel sõpradel, kes seda tegevusetult pealt vaatavad või isegi soodustavad.

Noored, jätke võõrad inimesed peole kutsumata ja lubamata. Kuigi alguses ei pruugi neil kurje kavatsusi olla, ei ole koos võõrastega koos koolilõpu tähistamine hea mõte. Võõrastele näib, et nad ei vastuta sellel peol millegi eest ja nii võib tekkida oht, et keegi lõhub midagi ära või minnakse omavahel kaklema. Tahate ju teiegi, et lõpupeost jääks meelde see, kui hästi te seda koolikaaslastega tähistasite, mitte võõrastega.

Leppige juba varakult kokku, kuidas te peopaika ning sealt tagasi koju saate. Kindlasti tasuks hoiduda võõraste autojuhtidega reisimisest ning peopaika hääletamisest. Jälgige, et keegi seltskonnast ei istuks joobnuna autorooli ega läheks ujuma. See võib kõlada juba kulunud jutuna, kuid reaalsus on see, et iga aasta sureb Eestis sedasi mõtlematult kümneid noori inimesi.

Lapsevanemad, olge ka ise oma lapse jaoks mobiilitsi kättesaadavad, see on ka nende jaoks oluline.

Soovime omalt poolt teile kõigile turvalist ja lõbusat koolilõppu!