Euroopa sai oma esimese raudaia aastal 2012, mil valmis pea 13-kilomeetrine aed Kreeka ja Türgi vahel.

Teise võimsa traataia võttis ehitada Bulgaaria. Mullu valminud tara on 160 km pikk ning suurendatud on piirivalvet strateegilistes punktides. Nagu Ungari, pole ka Bulgaaria sisserändajate tegelik sihtkoht, vaid siit soovitakse edasi minna Lääne-Euroopa riikidesse ja Inglismaale. Bulgaaria ametivõimude sõnul on füüsilisest aiast kasu olnud ning just selle eeskujul otsus ka migrantide-vastane Ungari valitsus aia rajada.

Piir Ungari ja Serbia vahel valmib etappidena, valmis tahetakse ehitada sel aastal. Praegu on juba kõikjal okastraat ning ehitustööd käivad. Aia ehitamisel on abiks sõjavägi ning iga latt sellest enam kui kolme ja poole meetri kõrgusest aiast on nii raske, et püstisesse asendisse tuleb seda tõsta kolme mehe jõul. Selline läbimatu aed saab saab olema kõikjal 175 kilomeetri pikkusel piirilõigul Serbiaga. Selleks, et ka raudtee ülekäigukohtadest ületulekud tulevikus vältida, kavatsetakse luua piirile tsoonid, kus riiki sisenemine ja asüülitaotlemine saab juba võimatuks.

Piirdeaiad on ka Hipsaania enklaavidel Põhja-Aafrikas ning Prantsusmaal Calais's on ehitatud eurotunneli ette piirdeaiad, takistamaks läbi tunneli Suurbritanniasse sisenemist.

Fotogalerii Ungarist, pildid on tehtud augusti lõpus:

Jaga
Kommentaarid