Kärdla jaoskond on isikkoosseisult Eesti kõige väiksem politseijaoskond. Kokku tagab Hiiumaal igapäevaselt turvalisust 42 politseiametnikku, kelle hulgas on nii merepäästjad, patrull-, noorsoo ja ka piirkonnapolitseinikud. Lisaks ka süütegude uurimisega tegelevad menetlejad. Vabatahtlikult panustavad Hiiumaa turvalisusesse 15 abipolitseinikku ja tänavu on need tublid inimesed teinud pooltuhat tundi tööd oma elukoha turvalisuse suurendamiseks.

Paraadil marsib rivis pea pool ehk 21 Hiiumaa politseinikku. Politsei- ja Piirivalveameti lippu kannab tänavu Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži lõpetanud patrullpolitseinik Martin Põder. Liputoimkonna moodustavad patrullpolitseinik Kaupo Känd ning ennetus- ja menetlustalituse juht Kaili Kiik. Patrullpolitseinik Kaupo Kännul täitub tänavu 25 aastat eeskujulikku politseiteenistust.

Kärdla politseijaoskonna juhi Aare Alliku sõnul on jaoskonna osalemine paraadil neile suur au ja muidugi ka vastutus.

„Politseitöö Hiiumaal paraadi ajal siiski tegemata ei jää. Meile on saarele appi tulemas kolleegid lähimaakondadest ja Tallinnastki. See tähendab, et nii elanike kui ka külaliste turvalisus on tagatud,“ kinnitas Allik.

Politsei palub paraadiga seotud ümberkorraldustesse liikluses suhtuda mõistvalt ja järgida juhiseid. Esmaspäeval, 22. juunil on kella 20-st kuni 23-ni on paraadi prooviks suletud Kärdla keskväljak ja osaliselt Sadama ning Rookopli tänav, Rookopli tänav alates keskväljakust kuni Sadama tänavani ja Sadama tänav alates Rookopli tänavast kuni Kärdla bussijaamani (Sadama tn 13). Suletud on ka Hiiu ja Tiigi tänava ristmik. 23. juunil suletakse tänavad hommikul kell 8 ning avatakse taas kell 13. Kell 12–12.30 on paraadi väljamarsi ajaks suletud Heltermaa, Kõrgessaare ja Käina maantee ringristmik.

Neil, kes plaanivad jaaniaja veeta Hiiumaal, tuleb kindlasti varuda aega mandrilt tulemiseks ja hiljem ka minemiseks. Arvestada tuleb sellega, et politsei on pühade ajal liiklust rahustamas ning valmis tuleb olla ka võimalikuks joobekontrolliks.

Hiiumaa politseinikud soovivad kõigile rõõmsat ja turvalist pühadeaega.