Politsei saatis esmaspäeval inimestele, kes elavad Obama hotelli vastasmajas, kirjad, kus selgitatakse, kuidas visiidi ajal käituda. Tornimäe 7 haldurkinnitas Delfile, et sai PPA esindaja info 22.08.2014 kell 10.25.

Eile õhtul pani politsei Tornimäe 7 elanike postkastidesse kirja, milles öeldakse, et 2. septembri pärastlõunast 3. septembri õhtuni pääseb majja ainult elanikele väljastatud läbipääsukaartidega.

Visiidi ajal palub politsei kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti, et teistele inimestele suletud alale oleks elanikel võimalikult lihtne pääseda.

Eelnevalt olid majaelanikud saanud infot justkui nad ei võiks isegi aknast välja vaadata ja peavad kardinad ees hoidma.

"Info sellest nagu ei oleks visiidi ajal lubatud akna juures viibida või peaks kardinad ette tõmbama, ei vasta tõele," öeldi politsei kirjas. "Majaelanikud ei pea visiidi ajal aknaid katma ega koduseid tegemisi visiidi tõttu muutma."

Politsei juhib kõigi tähelepanu sellele, et 3. septembril külastab Eestit Ameerika Ühendriikide president, mille tõttu on Tallinna kesklinnas visiidi eel ning ajal kõrgendatud turvanõuded ja muudetakse liikluskorraldust.

Hetkel on visiidiga seotud liikluskorraldusmuudatused planeerimisel ning politsei teavitab neist esimesel võimalusel meedias ning oma koduleheküjel.