Auhinnad antakse välja kuues kategoorias, sh nii regioonipõhiselt kui ka üleriigiliselt:
Kohaliku omavalitsuse auhind;
Vastutustundliku ettevõtte auhind;
Koostööpartneri auhind;
Sündmuse auhind;
Õpetaja auhind (lasteaedade, koolide, autokoolide õpetajad, liikluskoolitajad ja noorsootöötajad);
Eeskuju liiklusohutuses.

Vastutustundliku ettevõtte auhind antakse tänavu välja esmakordselt. „Maanteeametil on väga palju häid koostööpartnereid, kes on võtnud eesmärgiks oma töötajate koolitamise liiklusohutusteemadel või panustavad liiklusohutusse näiteks läbi helkurite jagamise. Võimalusi sotsiaalset vastutustundlikkust näidata on palju. Mõelge läbi, mida tänuväärset on liiklusohutuse heaks tehtud ning andke ka meile tegijatest ja tegudest teada,“ selgitab Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Gerli Grünberg auhinna tausta.

Kutsume kõiki asutusi, ettevõtteid ja üksikisikuid esitama oma kogukonna säravaid inimesi, liiklusohutustegusid ja –sündmusi. 2016. aastal pälvis näiteks üleriigilise koostööpartneri kategoorias tunnustuse Terve Eesti Sihtasutus, kohaliku omavalitsuse kategoorias tunnustati Viljandi linnavalitsust, üle-eestilise auhinna „Eeskuju liiklusohutuses“ pälvis mootorsõidukijuhtide koolitaja Priit Lilleorg.
Kandidaadi üles seadmiseks tuleb esitada ettepanek, kus põhjendatakse nominendi esiletõstmist antud kategoorias ning saata pildid esitatu liiklusalasest tegevusest. Kandidaatide esitamise ja talle esitatud nõuetega saab täpsemalt tutvuda Liiklusohutuse auhinna statuudist.

Vajalikud dokumendid leiate Liikluskasvatuse koduleheküljelt
Maanteeameti moodustatud komisjon valib välja tunnustuse pälvivad isikud, organisatsioonid ja sündmuse ning tunnustuse saajaid tänatakse pidulikul vastuvõtul, mis toimub 7. detsembril Tartus.
Kandidaate saab 7. novembrini (k.a) esitada e-posti aadressil Gerli.Grynberg@mnt.ee või posti aadressile Suur-Posti 20, 80017 Pärnu pealkirja all „Liiklusohutuse auhind“.