Suurema osa ajast Pärnu kandis veetev Raja on mõnikord sunnitud autoga ka Tallinna liiklusse sukelduma, kus on kogenud kohati üsna närvilist õhkkonda.

"Kui sa näed, et ees muutub foor punaseks, lased oma autol rahuliku hooga foorini veereda ja mingid vennad sust mööda kihutavad, on see üsna naljakas – milles see mõte on, kui ees on punane foor?" arutleb sportlane. Tema sõnul külvab see kogu liiklusesse närvilisust.

"Pealinnast Pärnusse tagasi jõudes tunned koheselt, et iseenda liikluskultuur on käinud sammu allapoole, sest Tallinnas sõites lähed lihtsalt kaasa selle vooluga," tunnistab ta.

Raja kirjeldab, et kui linna hästi ei tunne, on keeruline hiljaks jäädes uuesti ümber reastuda, sest autode voog on lihtsalt nii suur. "Pärnu lähedale tagasi jõudes tunned, et on kohe hea ja rahulik ning pole tarvis räigeid manöövreid teha, et sihtkohta jõuda."

Raja kutsubki autojuhte üles olla mõttega liikluses. "Näiteks otse sõites jää punase tule taha seisma niimoodi, et tagumine, kes saaks sinu kõrvalt parempöörde ära teha ilma foorita, pääseks sinust mööda - sellised väiksed nüansid kiirendaksid liiklust," arvab ta.

Raja soovitab rohkem ette mõelda ja teistega arvestada, mis looks sujuvama liikluse.

Ilusa ilmaga liigub Raja Pärnu kandis oma 13-kilomeetrise teekonna treeningutele jalgrattaga ning teeb ka pikemaid treeninguid Pärnu-Ikla maantee ääres. "Mõni auto vuhiseb küll väga lähedalt mööda ehkki sõidad tee pervel teisel pool valget joont," sõnab Raja tunnistades, et oht tee ääres on tegelikult päris suur.

"Kui hakkad selle peale mõtlema, kui vähe eksimust on tarvis, et toimuks pöördumatute tagajärgedega õnnetus, siis mõtled küll, et täitsa lõpp, kuidas mõnes mõttes ripub elu juuksekarva otsas," arutleb ta.

Raja täpsustab, et samas niimoodi mõeldes aga ei saakski tänasel päeval elada ega ringi liikuda. "Tuleb teha kõik endast olenev, et oleks võimalikult ohutu!"