Ülemiste järve ääres viibiva Delfi reporteri sõnul hakkasid kella 1.29 ajal kaitseväele kuuluvad ja umbes 35 tonni kaaluvad Actrosed lennukit tõmbama ning õhusõiduk liigub jää sees ka edasi. Seda küll umbes meeter korraga ning sikutamist viiakse läbi endiselt ettevaatlikult. Kaldani on veel umbes 50 meetrit.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles Delfile, et kella 23 ajal otsustati appi kutsuda kaitseväe rasketehnika, sest seni kasutatud ekskavaator ei saanud lennukit enam edasi tirida, samuti purunesid trossid. Tõenäoliselt on lennuk takerdunud jää või isegi järve põhja külge. Umbes kesköö paiku jõudsid kaks kaitseväe masinat ka juba sündmuskohale ning tehnikat hakati kohale paigutama. ASile Temiir kuulunud ekskavaator aga viiakse minema.

Kella 23ks oli lennuk tõmmatud esialgsest järve kukkumise kohast viiskümmend meetrit kalda poole. Tööd järve kukkunud transpordilennuki AN 26 kaldale saamiseks jätkuvad ka öösel, kinnitas Raava.

Sündmuspaigalt saabunud Delfi reporteri sõnul kiireid arenguid siiski oodata pole, sest kõik kulgeb ettevaatlikult ja aeglaselt - iga natukese aja tagant uuritakse suure roomikutega masina külge kinnitatud trossi. Tööd raskendab ka halb ilm, sest tuiskab ning nähtavus on väga halb. Vaata videost, kuidas lennuk lõpuks liikuma hakkab! Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

Kella 21.17 ajal teatas Delfi reporter sündmuskohalt, et lennukit on praeguseks õnnestunud nihutada umbes 10-15 meetrit ning tundub, et töö jätkub veel tükk aega.

Päästeameti bussis oli märgata istumas ka tööga tutvuma saabunud siseminister Marko Pomerantsi.

Pressiesindaja: oleme valmis töötama ka pimedas

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Raava ütles varem Delfile, et hetkel pumbatakse õnnetusse sattunud lennukist kütust välja ning kohale on saabumas ka lennuki äravedamiseks vajalik rasketehnika.
Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

Kohe, kui pumpamisega ühele poole saadakse, on plaanis ka lennukit kaldale toimetama asuda, lisas ta. "Päästjad on valmis töötama ka pärast pimeda saabumist, kuid sõltuvalt olukorrast võivad osad päästetööd ka hommikut ootama jääda, sest lennuki asend on praeguseks juba stabiilne," selgitas Raava.

Delfi fotograafi sõnul oli piirkonnas tunda tugevat kütuselõhna. Samuti võis näha, kuidas hädamaandumist sooritanud lennuk on järve rannas kasvavaid puid räsinud.

Vaata kütuse pumpamist ja olukorda sündmuskohal videost!