Kontrolli käigus leiti garaažist plastkanistritest ligikaudu 250 liitrit mootorikütust, samuti olid olemas seadmed sõidukite tankimiseks ja väljastatava kütusekoguse mõõtmiseks. Kütuse käitlemisega seotud isik on MTA-le teada juba varasemate tollirikkumiste tõttu, teatas amet.

Täna viisid maksu- ja tolliameti ametnikud läbi kontrolli Võrus, mille käigus leiti 3560 Venemaa maksumärkidega salasigaretti ning garaažist taas kord 195 liitrit bensiini. Kontrolltegevuse käigus leitud salakaup on kinni peetud ja jätkub menetlus algatatud väärteoasjades.

MTA kontrolltegevuse eesmärk on ameti teatel vähendada ärilisel eesmärgil sisseveetava kütuse vedajate arvu ja tagada õiguskuulekatele maksumaksjatele ausa konkurentsi tingimused.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu märkis, et ebaseadusliku kütusekäitlemise tõttu jäävad riigil saamata maksud, mille tõttu kannatavad kõik õiguskuulekad kodanikud.

"Kuid oluline on mõista, et ebaseaduslik kütusekäitlemine tähendab ka seda, et täitmata on kõik vajalikud ohutusnõuded, mis seab tegelikult ohtu väga paljude inimeste vara. Sellesama Tartu garaažiboksi näitel ei taha mõeldagi, mis oleks võinud juhtuda, kui hooletusest oleks toimunud kohapeal plahvatus või tulekahju."

MTA ootab kõikide tähelepanelike ja õiguskuulekate inimeste vihjeid salakütuse kohta tasuta vihjetelefonil 800 4444 või e-posti aadressil vihje@emta.ee.