Piusa kordoni piirivalvurid avastasid Meremäe vallas Tiirhanna külas mitme isiku liikumise Eestist Venemaa suunas. Lisaks oli kaameraga fikseeritud, kuidas Eestisse toimetatakse kaste. Piusa kordoni toimkond avastas kokku 14 kasti, milles oli 140 000 salasigaretti. Isikute otsingule kaasati politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Toimunud otsingute tulemusel peeti kinni neli meest. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Margus Lellepi sõnul viitavad praeguseks kogutud tõendid sellele, et tegemist on hästi planeeritud ja organiseeritud tegevusega, millesse on kaasatud väga suur hulk inimesi, kes kõik peavad täitma erinevaid funktsioone. „Tegemist on rahvusvahelise kuritegevusega, mis on suunatud eelkõige Eesti ja Euroopa Liidu kui ühtse tollitsooni vastu,“ lisas prokurör.

Kinnipeetud mehed on tubakatoodete käitlemise korra rikkumises kahtlustatavana üle kuulatud. 15. oktoobril rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ning andis loa ühe kahtlustatava, 31-aastase mehe vahistamiseks.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.