Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul peeti eelmisel nädalal rutiinse kontrolli käigus kinni 42-aastane võrukas Jüri, kellel olid joobetunnused. Kuna Võru eksmeer keeldus indikaatorvahendisse puhumast, tuli politseil ta toimetada vereproovi andmiseks ekspertiisi.

Esmaspäeval saabusid ekspertiisi vastused ning selle kohaselt oli Kaveril joove alla kriminaalse piiri (piir on 1,5 promilli), kuid üle ühe promilli.

Praeguse seisuga ongi algatatud väärteomenetlust paragrahvi järgi, mis näeb ette kuni 1200-eurost rahatrahvi, kuni 30 päeva aresti või lisakaristusena kuni aastaks juhtimisõiguse äravõtmist.

Kusjuures see pole Kaveril mitte esimene kord purjuspäi rooli keerata. 2002. aastal karistas Võru politsei endist riigikogu liiget ja Võru linnavolikogulast Jüri Kaverit purjuspäi autoõnnetuse põhjustamise eest 15 000-kroonise trahviga.

Endine riigikogu asendusliige Jüri Kaver sattus oma Citroeniga õnnetusse 2002. aasta 3. oktoobril Võrumaal Kose alevikus Võru-Verijärve tee neljandal kilomeetril.

Kaveri auto kaotas vale sõidukiiruse tõttu juhitavuse, paiskus vasakule poole teevalli ja sealt üle katuse.

Paabi sõnul võis Kaveri auto kiirus olla lohisemisjälgede järgi 90-100 km/h, lubatud piirkiirus on sel lõigul 70 kilomeetrit tunnis.

Näo lõikehaavadega ja vasaku õlavarreluu murruga Kaver viidi Võru haiglasse, kus arst märkis, et mehel on joobetunnused. Hilisem ekspertiis tuvastas, et Kaveri veres oli õnnetusejärgselt 1,56 promilli alkoholi.

Kaver kandideeris 1999. aasta tiigikogu valimistel Isamaaliidu nimekirjas Võru, Valga ja Põlva maakonna valimisringkonnas ning sai 345 häält ja kuulus asendusliikmena IX Riigikogusse. Aprillis 2004 siirdus endine Isamaaliidu Võru piirkonna aseesimees Jüri Kaver Reformierakonda.

Kaver oli alates 2010. aasta märtsist Võru abilinnapea, kureerides sotsiaalvaldkonda. Võru Linnapeaks valiti Jüri Kaver 2011. aasta 21. aprillil. Peale 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimisi toetas aga uus linnavolikogu sotsiaaldemokraatliku erakonna linnapeakandidaat Anti Allast. Kaver kandideeris mullu toimunud riigikogu valimistel Reformierakonna nimekirjas valimisringkonnas nr. 11 (Võru, Valga ja Põlvamaa) riigikokku, kuid valituks ei ostunud.