Mullu detsembris pidas Võru politsei Issajevi kinni, kui too õhtusel ajal linnas ringi liikus, kaasas poolautomaatne püstol Vesta Eibar. Ühe kaubanduskeskuse juures kinni peetud mees vastupanu ei osutanud, püstol leiti tema jopetaskust. Varem oli politseile teatatud joobes mehest, kellel võib olla relv.

Issajev tunnistaski, et oli joonud õlut, kuid unustas politseile enne läbiotsimist öelda, et tal ka relv on. Hiljem esitas ta versiooni, et leidis muruplatsilt läbipaistvasse kilekotti pakitud relva, võttis selle kilekotist välja ja otsustas ise politseisse viia. Kust täpselt ta relva leidis, ülekuulamise ajaks enam mehel meelde ei tulnud.

Issajevi juurest sai politsei kätte ka kaks padrunisalve, milles 17 laskekõlbulikku padrunit. Padrunitelt leiti ka Issajevi DNAd.

Lisaks ei olnud sõjaveteranil ka relvaluba, kuna 2010.aasta lõpul mõistis Harju maakohus ta süüdi märksa raskemas kuriteos – kokaiini salakaubaveos.

Esialgu Issajev ennast Võru linna vahel püstoliga ringi uitamises süüdi ei tunnistanud. Septembris Õhtulehele antud intervjuus esitas ta süüdistuse kohta ebavleva versiooni: "Ma kõnnin iga päev üht ja sama trajektoori. See relv pandi meelega minu teele ette. See oli mulle meelega korraldatud." Kes ja miks presidendilt Kotkaristi pälvinud ning oma vigastuste hüvituseks riigilt ligi miljon krooni saanud mehele nii alatut lõksu võinuks kavandada, ei osanud mees öelda.

Septembris saatis kohus kriminaalasja prokuratuuri tagasi, oktoobri viimastel päevadel sõlmiti prokuröri ja Issajevi vahel aga kokkulepe, mille kohaselt mees nõustus süüdimõistmise ja karistuse - 9950 euro suuruse rahalise karistusega. Trahvi maksma mees aga siiski ei pea, sest ta oli mullu detsembrist kuni tänavu 11.juunini vahi all ning eelvangistuses viibitud aeg arvestatigi tema karistuseks.

Eesti Ekspress kirjeldas hiljuti, kuidas Issajev ja tema Peruus elanud tuttav Janek Vaganova suhtlesid ja suurejoonelist narkoäri kavandasid. Vaganova saatis Eestisse ligi 200 grammi 75 protsendi puhtusega kokaiini, millele Issajev saatis postkontorisse järele oma sõbra. Kui Issajevile mõistis kohus narkoäri eest neli aastat ja kolm kuud vangistust tingimisi viie-aastase katseajaga, siis Vaganova tabati Interpoli poolt alles tänavu suvel.