1. jaanuaril kell 13.18 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Rannu vallas Tamme küla juures Võrtsjärvel on umbes 100 m kaugusel kaldast läbi jää vajunud kaks inimest, kes hüüavad appi. Kohale saadeti päästjad Elva, Otepää ja Tõrva päästekomandost ning Rõngu vabatahtlikud päästjad, teatas Lõuna päästekeskus. Päästetöid suundus juhtima Tartumaa operatiivkorrapidaja.

Enne päästjate kohalejõudmist olid järvel uisutanud inimesed jääaugust välja aidanud keskealise naise. Teine kannatanu tõmmati veest välja Elva päästjate ja Rõngu vabatahtlike poolt, kes transportisid kannatanud mootorsaaniga kaldale. Sõiduk, millega kannatanud jääle läksid, vajus põhja. Kannatanud anti üle kiirabile.

Päästjad juhivad tähelepanu, et kuigi mõned päevad on andnud külmakraade ja veekogud on kattunud jääga, siis tänaseks ei ole jääkatte paksus veel piisav, et sellel viibimine oleks ohutu. Jääle on turvaline minna alles pärast paarinädalast külma. Samuti, et jääst läbi vajumisel saab saatuslikuks eelkõige külm vesi, mis mõne minutiga tegevusvõime halvab, mitte ujumisoskuse puudumine.