Ilm tõi täna kaasa miinuskraadid, mis muutis sõiduteed kohati väga libedaks. Ida prefektuuri teatati täna hommikul ligi kümnest juhust, kus autoga sõideti teelt välja. Ühes liiklusõnnetuses sai inimene ka kannatada. Eriti tähelepanelik tuleb olla Tallinna-Narva maantee 158. kilomeetril Kukruse küla kandis ja 178. kilomeetril Konju külas, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik ütles, et tuleb hakata harjutama talviste sõiduvõtetega, sest näiteks täna öösel veel ei viidanud ilm sellele, et läheb ootamatult külmaks ja teedele võib tekkida libeduseoht. Hommikul muutis nulli lähedal kõikuv temperatuur sõidutingimusi märkamatult ja teeolud muutusid juba paarikümnekilomeetrise sõidu käigus.

Politsei kutsub kõiki juhte üles valima teeoludele vastav sõidukiirus ja hoidma eessõitjaga võimalikult suurt pikivahet, sest ohu korral on sellele piisavalt aega reageerida. Võimalusel korral vältige möödasõite.

Kui on juhtunud õnnetus, siis tuleb rahulikuks jääda ja viga saamise korral kutsuge koheselt abi. Kui aga keegi pole viga saanud ega teistele kahju tekitatud või osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, siis tuletab politsei meelde, et piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

Naastrehve on lubatud Eestis kasutada alates 15. oktoobrist kui 31. märtsini. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini. Politsei soovitab siiski kõigil sõidukijuhtidel juba suverehvid talverehvide vastu vahetada.