Ringkonnakohus tühistas maakohtu otsuse Jaadla süüditunnistamises ja karistamises huvide konfliktis, kuna selles osas rikkus maakohus oma otsuses põhjenduse puudumisega kriminaalmetlusõigust. Samas jättis ringkonnakohus maakohtu otsuse muutmata iseendaga tehingute sõlmimises, sest selles osas on maakohtu otsus kriminaalkolleegiumi hinnangul seaduslik ja põhjendatud.Kohus määras Jaadlale rahalise karistuse summas 22 536 eurot.

Jaadlale esitati huvide konflikti puudutavas osas süüdistus selles, et ta osales ametiisikuna otsuste tegemisel, mis mõjutasid oluliselt temaga seotud ettevõtete/juriidiliste isikute majandushuve. Ringkonnakohus leidis, et maakohtul polnud piisavalt põhjust selles osas Jaadla süüdimõistmisel. Maakohus suutis paremini tõestada hoopis Jaadla osalemist otsuste tegemisel, mis mõjutasid tema isiklikke majandushuve.

Andres Jaadlat süüdistatakse aastatel 2007–2008 linnapeana linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises ja ka antud äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemises osalemises.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt oleks Andres Jaadla pidanud ennast taandama temaga seotud ettevõtetega seotud küsimuste lahendamisest ja mitte osalema linnapea ning linnavalitsuse liikmena nimetatud otsuste tegemises. Samuti poleks ta tohtinud temaga seotud ettevõtetega sõlmida lepinguid.

Kuna tehtud tehingute maht ületas igal üksikul juhul vähemalt sajakordselt tollal kehtinud kuupalga alammäära ning Andres Jaadla osalusel tehtud otsused mõjutasid olulisel määral antud äriühingute majanduslikke huve, on Andres Jaadla tegevus vaadeldav kriminaalkuriteona KarS § 3001 lg 1 mõttes.

Tänane kohtumäärus on vaidlustatav 10 päeva jooksul.