"Me niipalju teame, et puupakud poisid panid tee peale ja kahel ööl lõhkusid ka tänavavalgustust," rääkis Delfile Vinni vallavanem Toomas Väinaste, kelle sõnul rebiti juhtmed postide küljest lahti. "Kui ühest kohast lahti tõmmatakse, siis on mitukümmend lampi kohe pimedad."

Väinaste andmetel pandi kahel ööl tiheda liiklusega teele Pajusti lasteaia juures ka puupakud. "Üks inimene sõitis nende pakkude otsa auto stange katki. Olgugi, et seal peab 50-ga sõitma, aga kui on pime ja pakkusid hilja näed, siis ... ei jõudnud õigel ajal pidurdada," märkis Väinaste.

Lasteaia juures oli näha alkoholipudeleid, mistõttu võib arvata, et rumala tembuga saadi hakkama purjuspäi. "[Lasteaia] võrkaed oli maas. Eks nad siis otse läbi aia marssisid ja võib-olla viisid need puupakud sinna tee peale," pakkus Väinaste. Võimalik, et puupakud võetigi lasteaiast.

Vandalismis kahtlustatakse kolme noormeest, keda aga hetkel kinni peetud pole. Täna tegid vallavalitsuse esindajad politseile ka avalduse, nii et politsei alles hakkab asja uurima. Piirkonna politseinik käis juba kohapeal ja võttis ütlused tänavavalgustuspostide remondiga tegelenutelt.

Tänavavalgustuse taastamine pole aga niisama lihtne. "Seal on ju tõstukeid vaja ja juhtmed ja nii edasi," märkis Väinaste, kes ei osanud öelda, kui suur kahju vallale vandalismi tagajärjel tekkida võis. "Arve tehakse meile hiljem. Oma töömeestele maksame ise palka."

Ida prefektuuri pressiesindaja Kertu Krall kinnitas Delfile, et politseile anti täna teada, et Vinni tammikus kergliiklusteel lõhuti kahe öö jooksul viie tänavalgustusposti elektrikaablid. Algatatud on väärteomenetlus ja teo võimalikud toimepanijad on politseile teada. Puupakkude tänavale panemise kohta Kralli sõnul avaldust tehtud ei ole.