Esialgsetel andmetel kaotas Viljandis Paala teel sirgel teelõigul liikunud mootorratast Yamaha juhtinud 25-aastane Rauno sõiduki üle juhitavuse ja sõitis paremale teelt välja vastu silikaattellistest

väravaposti. Mootorrattur toimetati raskes seisus Viljandi haiglasse, kus ta hiljem suri.

Politsei tuvastas, et mootorrattur ei omanud mootorsõiduki juhtimisõigust. Õnnetuse hetkel kasutas mees kiivrit ning antud teelõigul oli suurimaks lubatud sõidukiiruseks 50 km/h. Mootorratturi kainus selgitatakse välja ekspertiisi käigus.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Meelis Saarepuu sõnul on veel vara öelda, mis asjaoludel traagiline õnnetus juhtus, kuid ta juhtis kõigi liiklejate tähelepanu pidevale hoolikusele ning rõhutas, et kogenematute ja vastava ettevalmistuseta juhtide puhul on raskete tagajärgedega õnnetusse sattumise tõenäosus oluliselt suurem. 
„Liikluses on jalgratturid ja mootorratturid teistest juhtidest tunduvalt haavatavamad, mistõttu on oluline, et nii linnas kui ka maanteel liikudes järgiks mootorrattur kõiki võimalikke ettevaatusabinõusid, et tagada enda ja teiste ohutus,” ütles Saarepuu.