„Inimahelikud, teenistuskoer ja kopterimeeskond kontrollisid metsamaastikku, kuid meest sealt leida ei õnnestunud,“ kirjeldas välijuht Erki Jürgen, kelle sõnul jätkatakse otsimist lähistele jääval rabamaastikul. „Meil on abis mitu inimest ATV-dega, kes tuvastasid raba esmasel ülevaatusel ka ühe kahtlase jälje. Vajab siiski lähemalt selgitamist, kas sel võib olla seost otsitava Tõnisega,“ selgitas välijuht.

Teist päeva vältavad aktiivsed otsingud on planeeritud esialgu pimeduse saabumiseni, sest halb nähtavus raskendab oluliselt võimalust leida meest aga ka teisi abistavaid juhtlõngu. „Samuti on otsingute peatamine pimenemisel vajalik selleks, et tagada abis olevate otsijate ohutus,“ rõhutas otsingute juht. Otsinguoperatsioonil osaleb umbes poolsada inimest, nende seas on lisaks politseinikele kohalikud elanikud ning ESTSAR ja OPEROG vabatahtlike otsingugrupid.

Kui keegi on kirjeldatusele vastavalt mees näinud pärast eilset hommikut või teavad öelda, kus Tõnis võiks olla, palutakse sellest jätkuvalt teada anda hädaabinumbril 112. Tõnis on umbes 180 cm pikk, hallide lühikeste juustega ning kannab prille. Mehel on seljas rohekas-pruun jope, peas pruun nokamüts ning jalas tumedad püksid. Kaasas oli tal roheline seljakott.