"Praeguseks kogutud andmete alusel saime teada, et tegemist on lähisuhtes olnud inimestega. Esialgsetel andmetel toimus nende vahel tüli, mille käigus võttis neiu noa ning lõi meest rindkere piirkonda. Esmased tõendid viitavad sellele, et naise poolt ei olnud tegemist hädakaitseseisundiga. Kas mees ja naine on tarvitanud enne juhtunut alkoholi, on veel väljaselgitamisel," sõnas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk.

Laupäeva õhtul peeti neiu kahtlustatavana kinni 48 tunniks. Prokuratuur esitab täna kohtule taotluse neiu vahistamiseks. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlus tapmise paragrahvi alusel.

Ohvri koolikaaslane: ta ei olnud vägivaldne

Pussitamise ohver käis Kirivere põhikoolis ning läks pärast seda Põltsamaa ametikooli, mille kaks aastat tagasi lõpetas. Noormehe endine koolikaaslane (nimi Delfi toimetusele teada) kirjeldas hukkunud noormeest kui hea huumorimeelega ning igas mõttes normaalset inimest, keda paelusid autod. "Mul ei olnud kunagi temaga selliseid kokkupuuteid, kus ta oleks endast "räuskava nolgi" mulje jätnud," sõnas endine koolikaaslane.

Seda, et noormees võis tüli käigus neiule liiga teha, mistõttu oleks neiu pidanud enesekaitseks noa haarama, koolikaaslane samuti ei usu. "Ma ei usu, et ta oleks kuidagi vägivaldne olnud, vähemalt kainena mitte," nentis tuttav. Sotsiaalmeedias on noored mitme pildi peal koos. 17-aastase neiu sotsiaalmeedias avalikult jagatavast sisust jäävad silma mitmed peopildid ning ühe relvataolise esemega poseerimine, tuues kommentaariumis eraldi välja "Vägivallale EI".

Tüdruk relvaga

28. mai pärastlõunal kell 16.32 sai politsei teate, et Viljandimaal Kõo valla korteris löödi 22-aastast meest noaga ning vaatamata meedikute püüdele ei õnnestunud mehe elu päästa. Lööjaks oli mehele tuttav 17-aastane tüdruk, kes seejärel korterist põgenes. Olemasolevatel andmetel oli asjaosaliste vahel olnud varem tüli.

Tüdrukut asusid otsima Viljandimaa ja Jõgevamaa patrullid, kes leidsid ta umbes kilomeetri kauguselt maastikult ja toimetasid seejärel arestikambrisse.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Künter Pedosk sõnas, et politsei esmane ülesanne selle juhtumi puhul oli 17-aastane tüdruk kinni pidada, et ta oma teo tagajärgedest arusaanuna endale ja teistele enam ohtu ei kujutaks. "Nüüd on oluline välja selgitada kõik juhtunu tagamaad ja sellega seotud asjaolud, mille nimel politsei intensiivselt tööd teeb," sõnas Pedosk.