Prokuratuur esitas kohtule taotluse kahtlustuse saanud noormehe vahistamiseks, kuna esineb tõenäosus, et kahtlustatav võib vabaduses jätkuvalt toime panna tegusid, mis ohustavad teiste inimeste elu ja tervist. Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse ning 6. jaanuaril võeti noormees kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla, teatas Delfile Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Eelmise aasta oktoobris esitati 15-aastasele noormehele kahtlustus kooliõpetaja tapmises. Kuna arstide arvamuse kohaselt vajas noormees viivitamatult ravi, paigutati ta haiglasse, kus ta viibis arstide järelevalve all. Kriminaalmenetluse raames määrati noormehe suhtes statsionaarne ekspertiis, mille läbiviimiseks paigutati kahtlustatav kohtumääruse alusel sundkorras raviasutusse.

Sel nädalal selgus, et eksperdid vajavad ekspertiisiakti vormistamiseks lisaaega, millest tulenevalt pikendas uurija ekspertiisi tegemise tähtaega kuu võrra. Samas on eksperdid öelnud, et neil ei ole enam vaja kahtlustatavat raviasutuses jälgida.