Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid 2007. aasta aprillis Aldar Eesti poodi Super Alko kontrollides sealt maksumärgita alkoholilõhnalist vedelikku, mis oli villitud 0,5-liitristesse plastpudelitesse. Etiketi järgi oli tegemist suuveega, mille tootjaks OÜ Goldoil, rääkis Delfile maksu- ja tolliameti pressiesindaja Annely Erm.

Laborianalüüside järgi oli tegemist 39,55-protsendise alkoholisisaldusega tootega.

Maksu- ja tolliameti seisukoht on, et sellist vedelikku ei saa lugeda kosmeetikavahendite hulka kuuluvaks. Lisaks oli “suuvee“ pudel kaunis sarnane alkoholipudeliga, pealegi müüdi seda alkoholipoes.

2008. aasta lõpus jõudsid vastavad kohtuvaidlused lõpule ning Tallinna ringkonnakohtu otsusega tunnistati Aldar Eesti süüdi alkoholiseaduse rikkumises. Kinnipeetud 116 922 pudelit “suuvett” konfiskeeriti.

Praegu on käimas ka maksu- ja tolliameti ning alkoholitootjate liidu ühiskampaania võitluseks illegaalse alkoholiga. Kampaania eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu sala-alkoholiga seotud riskidele ja kutsuda kõiki üles teatama, kui keegi kaupleb sala-alkoholiga. Sala-alkoholi vihjekontaktid on: vihje@emta.ee ja telefon 800 4444.