Postituses, mis levib Facebookis alates eilsest, kirjeldab noor naine, kuidas Viimsis Pärnamäe külas sõidab väidetavalt ringi halli autoga mees.

"Ta läheb lapse juurde ja küsib: "Kullake, kas sa kommi tahad?". Tal on kommid autos istme peal. Minu laps tuli tuppa sõrmikute järele ja tema sõbranna, 7-aastane tüdruk jäi teda mänguväljakule ootama. Siis tuligi see autoga mees. Mees isegi jooksis paar sammu lapse poole ja siis läks autosse. Laps tuli jooksuga meile. Auto marki laps ei tea, kuid pakkus, et mersu," kirjeldab naine.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul avaldust politseile selle juhtumi kohta esitatud ei ole, kuid juhtunust on politseid teavitatud ja piirkonnakonstaabel kontrollib saadud informatsiooni.

"Varasemalt on selles piirkonnas teada antud sarnastest vihjetest, kuid kontrollimisel pole need kinnitust leidnud. Sellegipoolest kutsub politsei inimesi üles märkama oma kodukohas toimuvat ning kõikidest tekkinud kahtlustest julgelt teada andma," ütles Aava.

Viimsi piirkonnapolitseinik Aivar Sepa sõnul on väga õige, et sellistest juhtumitest politseid informeeritakse. Sellistel juhtudel on mõistlikum pisut üle reageerida, kui et hiljem tagajärgi kahetseda. „Koos valla noorsoopolitseinikuga võetakse lapsevanema ja lapsega ühendust ning selgitatakse välja juhtumi konkreetsemad asjaolud.“

Samas juhib Sepp tähelepanu sellele, et täpsemat teavet omamata ei ole otstarbekas inimestes ka asjatult paanikat õhutada. Aastal 2013 levis Facebookis teade võimalikust kahtlasest meesisikust, kes Viimsi kooli juures kutsus tüdrukut autosse. Meesisik osutus hilisemal kontrollimisel tüdruku pereliikmeks. Info jagamisel sotsiaalmeedias tuleks eriti tähelepanelik olla, et info ei muutuks kontrollimatuks ja ei tekitaks ülepaisutatud hirme.

„Lapsevanemad peaksid lastele veelkord üle rääkima erinevad ohud, mis kaasnevad võõrastega suhtlemisel ning julgustama lapsi sellistest olukordadest vanematele rääkima. Kahtlust äratava sõiduki või isiku puhul tuleks jätta meelde võimalikult täpne kirjeldus ning sellest koheselt politseid teavitada.“