Kohvipoest Gourmet Coffee varastati eelmisel nädalal kolme päeva jooksul kokku umbes 350 euro väärtuses kohvi.

"Turvakaamera lindil on jäädvustatud kaks episoodi: 14. oktoobril kell 16.25 ja 18. oktoobril kell 18.15. [On olnud] veel üks episood, mida me aga kaamerast ei tuvastanud," rääkis Delfile Gourmet Coffee OÜ tegevjuht Heili Politanov, kes usub, et kohvi on varastatud müümiseks.

Teenindajad märkasid kohvivargust samal päeval ja leidsid kurikaelad turvakaamera videolindilt üles. Sealt tuleb välja, et vargad on käitunud täiesti jultunult. "Kõigepealt käib varas kohvikus sees ja hindab olukorda, läheb uksest välja ja siis järsku kahmab üle õla kiiresti riiulist paar pakki kohvi ja jookseb minema," kirjeldas Politanov.

Politsei käis kohviku nõudmisel ka kohapeal ja alustas ühe varguse osas menetlust. Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava ütles Delfile, et politseile on teada antud 18. oktoobri episoodist, mil varastati kolm pakki kohvi ja tekitati kahju 170 eurot.

Politanovi sõnul on vargad Kadriorus väga aktiivsed ja möödunudnädalased vargused pole ka kohviku jaoks esimesed. "Varemgi on olnud erinevaid episoode, kus varastatakse poe kassast raha, kohvitarvikuid jne," ütles Politanov, kelle kinnitusel võtab kohvik kasutusele üha uusi turvameetmeid.

Kadrioru piirkonnapolitseiniku sõnul Kadrioru kandis praegu tavapärasest suuremat varguste lainet täheldatud ei ole. Küll aga laekus politseile 17. oktoobril infoteade, et L. Koidula tänaval nähti kaht meest, kes katsusid majade ukselinke.

Nädalavahetusel langes varaste ohvriks ka Rotermanni Juustukuningate kauplus, kust varastati neli poolikut juustukera ehk umbes 5–6 kilogrammi juustu, millega tekitati 525 eurot kahju. Juustuvargusest teatati häirekeskusele pühapäeva hommikul kell 10 ja selle varguse osas on politsei alustanud kriminaalmenetlust.